REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Babiččin bohatý koláč s drobenkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kynutý koláč na plech plněný mletým mákem, meruňkami, rebarborou, švestkami i jablky. Sypaný drobenkou a pečený v troubě.


Ingredience:
180 gpolohrubé mouky
120 ghladké mouky
70 gmásla
50 gcukru
30 gkvasnic
180 mlteplého (ne horkého) mléka
2 lžícevlahého mléka na kvasnice
1 lžícehladké mouky na kvasnice
2 lžičkycukru na kvasnice
1 lžičkaskořice
2 ksžloutku
Náplň:
8 lžichotové makové náplně
2,5 hrnkudrobenky
A dále:
ovocná směs: meruňky, rebarbora, švestky, jablka

Postup:

1. V míse smícháme obě mouky se skořicí, cukrem a solí.
2 Vytvoříme důlek, nadrobíme do něj kvasnice a posypeme je 2 lžičkami cukru, nalijeme na ně 2 lžíce teplého mléka a lžíci hladké mouky
3. Po vykynutí kvásku přidáme do mísy mléko, vlahé rozpuštěné máslo a dva žloutky
4. Vymícháme řidší těsto, přikryjeme je poklicí a necháme vykynout
5. Poté na pečicím papírem vyložený plech těsto rozprostřeme – pomáháme si tím, že prsty smočíme ve vodě
6. Pak asi 15 minut počkáme, než těsto znovu dokyne, a položíme na ně mák a ovoce
7. Zasypeme bohatě drobenkou a pečeme při 170 °C asi 25 – 30 minut.

Doporučení:

Při pečení respektujeme vlastnosti trouby, protože každá peče trochu jinak.

Poznámka:

Autor textu: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy