Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

polevy, zdobící dortové hmoty, sladké krémy

Ananasová poleva

Polevy zlepšují vzhled moučníků a chrání moučník před vysycháním.

Bílá ledová poleva

Základní recept. na bílou polevu.

Bílková poleva

Poleva vhodná na zdobení dortů a jiných sladkých pochutin.

Borůvkový krém

Smetanový pudink smíchaný s vyšlehanou smetanou a šťávou z borůvek.

Citronová poleva

Poleva na moučníky s příchutí citronovou.

Cukrová červená poleva

Sladká červená poleva vhodná na zdobení dortů. Polevy zlepšují vzhled moučníků a chrání moučník před vysycháním.

Cukrová poleva (fondán)

Cukrový fondán je dopředu připravená poleva vhodná na dorty, moučníky a jiné dezerty. Spolu s dalšími ingrediencemi má mnoho obměn. Podle potřeby ji můžeme dochutit rumem, citrónovou šťávou, ovocným sirupem, čokoládou, kakaem …

Cukrová zelená poleva

Sladká zelená poleva vhodná na zdobení dortů.

Čokoládová poleva II.

Poleva na dorty a moučníky ze ztuženého tuku, cukru, mléka a kakaa.

Čokoládová poleva z kakaa

Sladká poleva využívaná při výrobě sladkých dortů a jiných sladkých pochutin.

Domácí marcipán

Jedna z variant přípravy marcipánu. Tanto recept nám poslal Mazi.

Falešný marcipán

Sladká hmota nahrazující klasický marcipán. Je vhodná pro ty z nás, kteří mají alergickou reakci na kravské mléko.

Fondán na potahování dortů

Fondán lze koupit, nebo si ho můžeme vyrobit i doma. Tato moderní metoda potahování dortů je velmi populární a umožňuje vytvořit opravdu originální dort.

Ganache – francouzský krém (4 varianty)

Ganache (ganáš) je poleva, krém či náplň například do sladkých dezertů. Recept pochází z francouzské kuchyně. Příprava je velmi jednoduchá, přitom výsledek je úžasný.

Hříšný čokopohár

Pohár pro ty, kdo si bez čokolády neumí život představit. S kapkou alkoholu a dochucený kávou.

Jahodový krém do moučníků

Jednoduchý a chutný krém z čerstvých rozmixovaných jahod, italského sýru mascarpone a vanilkového pudinku.

Karamelová poleva

Poleva vhodná na přípravu dortů a jiných sladkých pochutin. Polevy zlepšují vzhled moučníků a chrání moučník před vysycháním.

Karamelový krém

Krémy do moučníků a pečiva zlepšují vzhled, ale i chuť moučníků.

Karamelový krém II.

Sladký krém s příchutí karamelu.

Kávová poleva

Poleva na moučníky a cukroví s kávovou příchutí.

Přejít na stranu:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.