Pohár pro ty, kdo si bez čokolády neumí život představit. S kapkou alkoholu a dochucený kávou.
Ingredience:
350 g | hořké nebo mléčné čokolády |
250 ml | silné vřelé kávy |
2 lžíce | rumu |
4 ks | vajec |
sůl |
Postup:
1. Čokoládu nalámeme na malé kousky do mixeru, přidáme celá syrová vejce, špetku soli (jen lehounce mezi dva prsty) a likér
2. Vše mixujeme, dokud se suroviny nespojí
3. Pak malým pramínkem přiléváme silnou vřelou kávu a mixujeme, dokud se vše nespojí do hladkého krému – vřelou kávou se čokoláda krásně rozpustí a vejce projdou tepelnou úpravou
4. Nalijeme do pohárů a dáme vychladit.
Zdobíme oblíbeným ovocem a šlehačkou nebo zakysanou smetanou. Použít lze i jiný druh alkoholu (množství můžete zvýšit podle chuti).
Poznámka:Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Jana Šenkyříková.