REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hříšný čokopohár

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pohár pro ty, kdo si bez čokolády neumí život představit. S kapkou alkoholu a dochucený kávou.


Ingredience:
350 ghořké nebo mléčné čokolády
250 mlsilné vřelé kávy
2 lžícerumu
4 ksvajec
sůl

Postup:

1. Čokoládu nalámeme na malé kousky do mixeru, přidáme celá syrová vejce, špetku soli (jen lehounce mezi dva prsty) a likér
2. Vše mixujeme, dokud se suroviny nespojí
3. Pak malým pramínkem přiléváme silnou vřelou kávu a mixujeme, dokud se vše nespojí do hladkého krému – vřelou kávou se čokoláda krásně rozpustí a vejce projdou tepelnou úpravou
4. Nalijeme do pohárů a dáme vychladit.

Doporučení:

Zdobíme oblíbeným ovocem a šlehačkou nebo zakysanou smetanou. Použít lze i jiný druh alkoholu (množství můžete zvýšit podle chuti).

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Jana Šenkyříková.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy