REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Borůvkový krém

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Smetanový pudink smíchaný s vyšlehanou smetanou a šťávou z borůvek.


Ingredience:
2 sáčkyvanilkového cukru
1 sáčeksmetanového pudinku v prášku
1 sáčekztužovače šlehačky
1 kelímeksmetany na šlehání
1 sklenicezavařených borůvek
0,4 lpolotučného mléka
1 kskousek másla

Postup:

1. Smetanu vyšleháme do tuha (můžeme použít i ztužovač, ale není nutný)
2. Pudinkový prášek rozmícháme v troše mléka, zbylé mléko ohřejeme, osladíme vanilkovým cukrem a přimícháme mléčný pudinkový prášek, za stálého míchání uvaříme hustý pudink
3. Ke konci přípravy pudinku v něm necháme rozpustit i kousek másla
4. Z borůvkového kompotu slijeme šťávu, část přimícháme k ještě teplému pudinku, stále mícháme, aby se nám nevytvořil škraloup
5. Polovinu kompotovaných borůvek rozmixujeme a přidáme společně se šlehačkou k postupně chladícímu se pudinku, zbylé borůvky přimícháme celé.

Doporučení:

Borůvkový krém je skvělá příloha k lívancům nebo palačinkám, či jiným sladkým moučným pokrmům. Lze ho použít i jako dezert, v tomto případě ho ještě teplý nalijeme do misek a necháme důkladně ztuhnout, zdobíme například snítky máty.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy