Jedna z variant přípravy marcipánu. Tanto recept nám poslal Mazi.
Ingredience:
200 g | sušené mléko |
200 g | cukr moučku |
30 g | ztuženého tuku nebo másla |
1 ks | bílku |
malé množství medu | |
potravinářské barvivo |
Postup:
1. Do misky si nalijeme bílek
2. Pak přidáváme po lžičkách sušené mléko a cukr, med a máslo, hněteme, dokud nevznikne hmota (kdyby těsto bylo příliš řídké přidáme více cukru)
3. Na konec rozpustíme pár zrníček potravinářského barviva ve třech kapičkách vody a potom teprve hmotu obarvíme a znovu prohněteme
4. Marcipán uložíme v celofánu do lednice a necháme ztuhnout.
Marcipán si můžeme připravit několik týdnů dopředu a pak ho uložit v mrazáku.
Poznámka:Při samotné aplikaci podsypeme moučkovým cukrem a válíme přes celofán.