REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Andělské řezy (dvě varianty)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dvě varianty známého dezertu na sladkého mlsání. Jde o variantu andělských řezů s čokoládou a o variantu s marmeládou a kokosem, marmeláda i kokos dodá andělským řezům další chuťový rozměr.


Ingredience:
Na piškotový základ:
200 g polohrubé mouky
200 gmoučkového cukru
1/2 sáčkuprášku do pečiva
10 lžichorké vody
10 lžicrostlinného oleje
4 ksvejce
Na krém:
3 sáčkyvanilkové pudinky
3 kelímkyzakysané smetany
200 gmoučkového cukru
1,5 balíčkudětských piškotů
3/4 lpolotučného mléka
silná vychladlá káva ochucená několika kapkami rumu
Ostatní a na dohotovení:
nejlépe domácí marmeláda
tuk na vymazání plechu, mouka na vysypání
jemné hoblinky čokolády nebo nastrouhaný kokos
K podávání:
vyšlehaná šlehačka a snítky máty na ozdobu

Postup:
  1. Nejprve připravíme těsto na piškot; opatrně rozklepneme vejce, oddělíme žloutky od bílků, žloutky utřeme s cukrem, přidáme olej a vodu, nakonec mouku, do které zamícháme prášek do pečiva, vypracujeme těsto, do něj opatrně zamícháme vyšlehaný sníh z bílků.
  2. Těsto nalijeme na plech vymazaný tukem, vysypaný moukou, urovnáme, nejlépe nějakou vhodnou stěrkou, pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C tak 20 minut. Piškot pak necháme úplně vychladnout.
  3. Zatím, co piškot chladne, připravíme pudinkový krém; ve 3/4 litru mléka uvaříme všechny tři vanilkové pudinky oslazené moučkovým cukrem, pudinkový krém necháme vychladnout, pak do něj vmícháme 3 kelímky zakysané smetany.
  4. Piškot potřeme marmeládou, stačí jedna slabší vrstva, u druhé varianty marmeládu vynecháme, ne každý ji má rád.
  5. Na vrstvu marmelády, nebo v druhé variantě přímo na korpus, rozprostřeme polovinu pudinkového krému, na krém vyskládáme chvíli v kávě ochucené rumem máčené dětské piškoty, to platí pro obě varianty, na piškoty pak rozprostřeme druhou část krému. Uhladíme, posypeme nastrouhaným kokosem, dáme vychladit a ztuhnout do lednice, při druhé variantě dezert místo kokosu posypeme najemno nastrouhanou čokoládou.
  6. Po důkladném ztuhnutí a vychladnutí moučník rozkrájíme na jednotlivé řezy, ty podáváme nejlépe ozdobené šlehačkou a snítky máty.
Doporučení:

Můžeme na ráz připravit obě varianty, jednoduše půlku řezů připravíme s marmeládou a kokosem, druhou polovinu bez marmelády a s čokoládou…

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Není rýže, jako rýže. Jak to s jejími druhy vlastně je?

Jasmínová, basmati, parboiled, natural, tříbarevná, arborio – a takto bychom mohli pokračovat takřka do nekonečna. K dostání je opravdu široký výběr různých druhů rýže a spolu s tím vyvstává jedna důležitá otázka. V čem se jednotlivé druhy vlastně liší?

číst dále ...

7 potravin, kvůli kterým nemůžete usnout

V současnosti se nemalá část populace potýká s nedostatkem spánku. Na vině mohou být starosti s prací, se školou, ale také s pandemií koronaviru, kdy se bojíme o své zdraví. Mnoho z nás moc dobře zná pocit, kdy si jdeme lehnout, dlouhé hodiny se převalujeme ze strany na stranu a nemůžeme usnout. Stoupá pocit zoufalství, začínáme se potit, únava se zvyšuje, ale tolik potřebný spánek nepřichází. Na vině mohou být potraviny, které zkonzumujeme během večera. O kterých je řeč?

číst dále ...

Nová anketa! Váš nejoblíbenější český zákusek?

Díky dotazu jednoho našeho čtenáře jsme zjistili, že nás v redakci také velmi zajímá, jaký český zákusek patří mezi ten nejoblíbenější. A proto pusťte se do hlasování, ať víme, jakou laskominu si nejčastěji my Češi vlastně dopřejeme.

číst dále ...

Objevte vaření s Rio Mare a vyzkoušejte zbrusu nové recepty – pochutnáte si a navíc můžete soutěžit o parádní výhry!

Pravá chuť slunné Itálie u vás doma. Jarní soutěž s Rio Mare je v plném proudu a zkusit štěstí může opravdu každý! Je to snadné, stačí zakoupit libovolný produkt Rio Mare kdekoli po celé České republice včetně e-shopů, zaregistrovat účtenku na www.riomaresoutez.cz a pak jen na konci měsíce doufat, že budete ti šťastní vylosování.

číst dále ...

Jarní polévky do každého jídelníčku

Špenátová, kedlubnová nebo cibulová polévka – nahlédněte pod pokličku oblíbených jarních polévek a inspirujte se třeba při vaření nedělního obědu. Osvěží, a navíc přinesou do kuchyně jaro. Ať už sáhnete po krémové konzistenci nebo té klasické, uděláte radost nejen sobě, ale i vašemu tělu. Dejte si však pozor, ze kterých produktů polévky připravujete.

číst dále ...

Proč vás honí mlsná a jak si s ní poradit

Sladká chuť je ta první, kterou jako miminka poznáme. Máme ji spojenou s příjemnými pocity, a právě proto je cesta k omezení cukru tak těžká. A také proto, že tu jsou situace, které máme se sladkostmi odjakživa spojené. Chystáte se na návštěvu? Skočíte do cukrárny pro dortíky. Neuspokojil vás dostatečně oběd? Dopucnete se dezertem. Ocitli jste se ve stresové situaci? Zaženete ji čokoládou. Začnete-li přemýšlet nad tím, kde všude a za jakých okolností nás cukr provází, zjistíte že je možná na čase zpozornět.

číst dále ...

Kapusta, polníček a řeřicha. Pusťte jaro do své kuchyně

Kvetoucí stromy a zpívající ptáci nám dávají jasně najevo, že je jaro už konečně tady. Kromě sluníčka a probouzející se přírody už také vykukuje první zelenina. Je tak nejvyšší čas dát sbohem vydatným a hutným pokrmům a otevřít se lehčím variantám. Mladá jarní zelenina vesměs nevyžaduje žádné složité úpravy a její chuť vynikne i krátkým varem. Báječná je však i zasyrova. Představíme vám 3 druhy zeleniny, které by neměly chybět v žádném jarním salátu.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy