REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

slavnostní, velikonoční a vánoční

Aljaška dort

Slavný recept na legendární zmrzlinový dort Aljaška, který se v poslední části přípravy opéká v troubě pod grilem. Sladké pokušení, které dostane snad každého. Když se povede, je velice dekorativní, skvělý například jako sladká tečka vánočního nebo silvestrovského menu. V některých kuchařkách tento recept můžete najít také pod názvem Aljašská bomba.

Babiččin mazanec

Rozpis na dva bochánky velikonočního mazance.

Babiččin velikonoční beránek

Velikonoční beránek pro malou až středně velkou formu.

Banánový beránek

Velikonoční beránek z polohrubé mouky, vajec, cukru a banánů.

Beránek z třeného těsta

Sladký velikonoční moučník ve tvaru beránka upečený z mouky, cukru, vajec, mléka a citronové kůry.

Beránek z tvarohového těsta

Tradiční velikonoční beránek upečený z polohrubé mouky, netučného tvarohu, cukru krupice, margarínu a dalších ingrediencí.

Biskupský chlebíček

Do tohoto sladkého moučníku můžeme přidat rozličné dobroty, které máme ve spíži: mandle, rozinky, oříšky, třešně, zavařenou pomerančovou kůru, zavařené dýně nebo i čokoládu.

Biskupský chlebíček II.

Existuje mnoho variant na sladký biskupský chlebíček, tradiční sladkou pochoutka k vánočnímu stolu. Tento recept je podle Ivety Fabešové z pořadu “Vánoční pečení”.

Biskupský chlebíček s likérem

Pečený sladký chlebíček z mouky, vajec, likéru a dalších ingrediencí.

Boží milosti

Masopustní pečivo z hladké mouky, žloutků a šlehačky.

Boží milosti III.

Smažené velikonoční pečivo z mouky, tuku, vajec a rumu, servírované posypané moučkovým cukrem.

Boží milosti podle Ládi Hrušky

Další z doporučených receptů Ládi Hrušky, tentokrát na tradiční Boží milosti.

Celozrnná vánočka s rozinkami

Vhodná pro všechny ty, co nesmí nic tučného ani sladkého. Jeden plátek má zhruba 1155kJ / 275 kcal.

Cop s marcipánem a sušenými meruňkami

Pečený moučník z kynutého těsta s přidáním marcipánu a sušených meruněk, posypaný pistáciemi, pocukrovaný.

Cukrářská vánočka

Vánočka ze dvou kynutých těst, potřená rozšlehaným vejcem a posypaná mandlemi, upečená v troubě dozlatova.

Cvibak (starý rodinný recept)

Tento recept jsem zdědila po manželově babičce. Cvibak se u nich vždycky pekl na vánoce a velikonoce.

Čokoládový velikonoční dort

V troubě upečený korpus rozkrájený na pláty, ty slepené krémem. Dort také ozdobený krémem i z venku, na vrchní straně i po bocích, nakonec dozdobený velikonočními vejci.

Chalupářský mazanec

Mazanec z kynutého těsta dochucený rozinkami, sušeným ovocem a mandlemi, posypaný nasekanými mandlemi a moučkovým cukrem.

Jablečný beránek (hrnkový)

Hrnkový recept na pečeného beránka z hladké a polohrubé mouky, moučkového cukru, nastrouhaných jablek a dalších surovin.

Jarní mrkvový dort s králíčkem

Jedna z variant na lahodný velikonoční dort připravený z pečeného korpusu, krému, fondánu … Dort je dozdobený mrkvičkami a králičím pozadím.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy