REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

slavnostní, velikonoční a vánoční

Aljaška dort

Slavný recept na legendární zmrzlinový dort Aljaška, který se v poslední části přípravy opéká v troubě pod grilem. Sladké pokušení, které dostane snad každého. Když se povede, je velice dekorativní, skvělý například jako sladká tečka vánočního nebo silvestrovského menu. V některých kuchařkách tento recept můžete najít také pod názvem Aljašská bomba.

Babiččin mazanec

Rozpis na dva bochánky velikonočního mazance.

Babiččin velikonoční beránek

Velikonoční beránek pro malou až středně velkou formu.

Banánový beránek

Velikonoční beránek z polohrubé mouky, vajec, cukru a banánů.

Beránek z třeného těsta

Sladký moučník z mouky, cukru, vajec, mléka a citronové kůry.

Beránek z tvarohového těsta

Tradiční velikonoční beránek upečený z polohrubé mouky, netučného tvarohu, cukru krupice, margarínu a dalších ingrediencí.

Biskupský chlebíček

Do tohoto sladkého moučníku můžeme přidat rozličné dobroty, které máme ve spíži: mandle, rozinky, oříšky, třešně, zavařenou pomerančovou kůru, zavařené dýně nebo i čokoládu.

Biskupský chlebíček II.

Existuje mnoho variant na sladký biskupský chlebíček, tradiční sladkou pochoutka k vánočnímu stolu. Tento recept je podle Ivety Fabešové z pořadu “Vánoční pečení”.

Biskupský chlebíček s likérem

Pečený sladký chlebíček z mouky, vajec, likéru a dalších ingrediencí.

Boží milosti

Masopustní pečivo z hladké mouky, žloutků a šlehačky.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy