REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Biskupský chlebíček podle babičky Boženky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tento recept na originální biskupský chlebíček připravil cukrářský mistr Josef Maršálek. Pokud si na jeho recept netroufáte, nebo nemáte čas, můžete si jeho cukroví objednat. Kontakt najdete v receptu!


Ingredience:
350 ghladké mouky
200 gkandovaného ovoce
200 gcukru krupice
200 grozinek
2 gjedlé sody
4 ksvejce
1 lžičkamletá skořice
1/4 lžičkymuškátového květu
1/4 lžičkysoli
Na dokončení:
vajíčko na potření
Ostatní:
mouka na pracovní plochu, papír na pečení

Postup:
  1. Vejce s cukrem, kořením, solí a sodou ušleháme do husté pěny, stěrkou vmícháme zbylé ingredience a necháme asi 30 minut odpočinout.
  2. Z hotové hmoty vyválíme na pomoučeném vále 4 válečky na délku plechu. Přemístíme je na plech s papírem na pečení, potřeme rozšlehaným vajíčkem
  3. Pečeme ve vyhřáté troubě při 160 °C dozlatova.
  4. Necháme zcela vychladnout a nakrájíme na tenké plátky. Skladujeme ve vzduchotěsné dóze na suchém místě.
Doporučení:

Cukroví od Josefa si můžete objednat přímo na jeho Instagramu: Marsalekjosef82. 1 kg cukroví: 1000 Kč.

Poznámka:

Na obrázku jsou Waflové řezy z arašídů a meruňkového džemu. Další obrázek je výběr vánočního cukroví od Josefa Maršálka na objednávku.

TIP na sklenku vína: slavnostní chvíle a výtečné cukroví krásně doprovodí Crémant de Vinselekt Blanc de Noir 2009 sekt nebo Crémant de Vinselekt Pinot Noir Pinot Meunier 2016 sekt, 331 Kč, www.michlovsky.com!

Více o Josefovi Maršálkovi a další jeho recepty najdete například zde: Mistr cukrář a pekař Josef Maršálek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Češi se pomalu vrací k rybám. Nejoblíbenější je kapr a losos

Ryby si opět nachází své místo v českých jídelníčcích. Vyplývá to ze zprávy Českého statistického úřadu, podle které Češi ročně snědí přes půldruhého kila rybího masa. Nejčastěji se ryby na našich talířích objevují o Vánocích. Zde se ale střetává tradice s moderní kuchyní, a zatímco část strávníků nedá dopustit na kapra, stále častěji ho na štědrovečerní tabuli nahrazuje losos.

číst dále ...

Silvestrovské rychlovky

Letošní oslava Silvestra připadá na všední den. Po práci vám tedy mnoho času na pohoštění pro přátele nezbyde. Příprava tedy musí být rychlá a ideálně ještě originální a dobrá. To vše splňují naše tři silvestrovské recepty. Tak hurá do toho a půl je hotovo.

číst dále ...

Připravte si se svými dětmi a projektem Naskoč na mléčnou vlnu zajímavé vánoční cukroví

Vánoce jsou za dveřmi a ve většině domácností už pomalu ale jistě voní vánoční cukroví. Období, které děti zbožňují. Projekt „Naskoč na mléčnou vlnu“ vám přináší tipy na cukroví, které můžete spolu se svými dětmi připravit.

číst dále ...

Rychlé občerstvení pro nečekanou návštěvu? Vsaďte na oblíbené dipy

Občas se to stane každému z nás. Návštěva už přešlapuje za dveřmi a mezitím, co nám v hlavě vzniká plán na degustační menu, obrátíme lednici vzhůru nohama. Kde nic, tu nic. Hosté už zaujímají pozice na sedačce a stůl pořád zeje prázdnotou. Nepanikařte, situaci vždy zachrání jakýkoliv chutný dip. A my pro vás máme rovnou tři rychlé recepty ze surovin, které doma najdete vždycky.

číst dále ...

Vánoční trio – hrách, čočka a kroupy

Hrachová polévka, čočka a houbový kuba. Oblíbená vánoční trojka, kterou schválí i výživový poradce. Jak na tyhle stálice, aby si pošmákli i ti nejzarytější odpůrci všeho zdravého?

číst dále ...

Prosinec provoněný tradičním pečením

Podzim rychle utekl a je tu zima. Jste připraveni na prosinec, pravděpodobně nejoblíbenější měsíc všech dětí? Nechte se inspirovat a připravte svým nejbližším pohádkové dezerty inspirované adventními svátky.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy