REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Biskupský chlebíček s likérem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečený sladký chlebíček z mouky, vajec, likéru a dalších ingrediencí.


Ingredience:
240 gpolohrubé mouky
240 gmargarínu
120 gmoučkového cukru
100 gcukru krupice
100 ghořké čokolády
150 mlkaramelového nebo vaječného likéru
4 ksvajec
1 kssáčku kypřicího prášku do pečiva
1 kssáčku vanilkového cukru
špetka soli

Postup:

1. Na menší kousky nakrájený změklý margarín utřeme se žloutky, solí, moučkovým i vanilkovým cukrem do husté pěny 2. Bílky vyšleháme s krupicovým cukrem na pevný sníh
3. Obě hmoty zlehka spojíme, vmícháme prosátou polohrubou mouku s kypřicím práškem do pečiva a likér, pak vmícháme na kousky nakrájenou hořkou čokoládu a kandované ovoce
4. Těstem naplníme chlebíčkovou formu vymazanou tukem a vysypanou polohrubou moukou, vložíme do předehřáté trouby na 150 °C a pečeme asi 45 minut, necháme krátce vychladnout ve formě a pak vyklopíme
5. Před podáváním pocukrujeme moučkovým cukrem a nakrájíme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy