REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Boží milosti

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Masopustní pečivo z hladké mouky, žloutků a šlehačky.


Ingredience:
2 lžícerumu
1 lžíceocta
4 ksžloutků
1 kssmetany ke šlehání (250 ml)
hl. mouka dle potřeby
moučkový a vanilkový cukr na obalení
olej

Postup:

1. Do mísy rozklepneme žloutky, přidáme smetanu, rum a ocet
2. Smícháme v těsto a pečlivě (20 minut) zpracováváme, mouku přidáváme podle potřeby až vznikne lehce lepivé těsto
3. Hotové těsto vyválíme na plát o tloušťce cca 4 mm, rádýlkem krájíme čtverce o velikosti asi 7×7 cm, uprostřed uděláme malou čárku rádýlkem, aby se nám těsto při smažení příliš nenafouklo
4. Čtverce klademe do kastrolku s rozpáleným olejem a smažíme z obou stran dozlatova
5. Horké obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy