REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Boží milosti III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Smažené velikonoční pečivo z mouky, tuku, vajec a rumu, servírované posypané moučkovým cukrem.


Ingredience:
250 gpolohrubé mouky
5 gtuku na pečení
2 ksžloutků
1 ksvejce
1/2 kscitronu
2 lžícerumu
olej
moučkový cukr na posypání

Postup:

1. Do mísy prosijeme polohrubou mouku, přidáme změklý tuk, rozklepnuté vejce, žloutky, rum, na jemno nastrouhanou citronovou kůru i vymačkanou šťávu a vypracujeme pevné těsto, které necháme při pokojové teplotě asi 30 minut odpočinout
2. Těsto rozválíme na velmi tenký plát, vykrájíme z něho kytičky ve dvou velikostech a na větší kytičku následně důkladně přitiskneme menší
3. Potom v kastrolu ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje kytičky pozvolna po částech usmažíme dozlatova a po vyjmutí necháme okapat na papírovém ubrousku
4. Po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy