REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Boží milosti podle Ládi Hrušky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další z doporučených receptů Ládi Hrušky, tentokrát na tradiční Boží milosti.


Ingredience:
2 necelé hrnkyhladké mouky
5 lžicbílého vína
5 lžicmléka
3 lžícecukru
1/5 ksz kostky másla
2 ksžloutky
cukr na obalení
olej na smažení
mouka na pomoučení pracovní plochy

Postup:

1. Mouku smícháme s cukrem, přidáme nakrájené, mírně povolené máslo, žloutky, mléko a víno, zaděláme vláčné těsto, o něco řidší než těsto na nudle, dobře vypracujeme, až se nám na stěně začnou tvořit puchýřky
2. Připravené těsto vyválíme na plát silný asi 0,5 cm, vykrojíme čtverečky a na každém nožem uděláme dva zářezy do kříže
3. Smažíme v oleji dozlatova, z obou stran
4. Téměř vychladlé cukroví obalujeme v moučkovém cukru.

Poznámka:

Další recepty Ládi Hrušky najdete zde: Recepty Ládi Hrušky z TV Nova rozvířily internetový svět gastronomie v Česku!.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy