REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Beránek z tvarohového těsta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tradiční velikonoční beránek upečený z polohrubé mouky, netučného tvarohu, cukru krupice, margarínu a dalších ingrediencí.


Ingredience:
250 gnetučného tvarohu
250 gpolohrubé mouky
250 gcukru krupice
250 gmargarínu
50 gjader vlašských ořechů
3-4 ksvajec
1/2 kssáčku prášku do pečiva
nastrouhané citrónové kůry

Postup:

1. Tvaroh s margarín dobře utřeme s vejci a cukrem
2. Přidáme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva, usekaná ořechová jádra a citrónovou kůru
3. Formu na beránka důkladně vymažeme tukem a vysypeme moukou, naplníme ji připraveným těstem
4. Přiklopíme a pečeme ve vyhřáté troubě na 160-170 °C asi 45 minut
5. Ihned po vyjmutí z trouby formu vyklopíme a beránka bohatě pocukrujeme.

Doporučení:

Beránka můžeme také potáhnot bílou cukrovou nebo čokoládovou polevou.

Poznámka:

Recepty na polevy najdete v kapitole: Polevy, sladké krémy.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy