REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Babiččin mazanec

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rozpis na dva bochánky velikonočního mazance.


Ingredience:
400 gpolohrubé mouky
100 gmoučkového cukru
100 grozinek
120 gmásla
50 goloupaných mandlí
180 mlmléka
2 ksvajec
1 kssáčku sušeného droždí
1 kssáčku vanilkového cukru
lupínky oloupaných mandlí na zdobení
hladká mouka na poprášení

Postup:

1. Jedno vejce rozšleháme s moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem a hodně změklým máslem
2. Přidáme prosátou polohrubou mouku smíchanou se sušeným droždím, vlažným mlékem a vypracujeme tužší těsto (podle potřeby do těsta zapracujeme ještě 50-100 g polohrubé mouky, aby vznikla tužší hmota)
3. Těsto poprášíme hladkou moukou, zakryjeme utěrkou a necháme 1 hodinu kynout
4. Potom do těsta zapracujeme omyté rozinky, nadrobno nakrájené mandle a rozdělíme na dva díly, z kterých uděláme bochánky, které položíme na plechy vyložené pečicím papírem a necháme znovu nakynout
5. Pak bochánky uprostřed nastřihneme nůžkami do křížku, potřeme rozšlehaným vajíčkem, ozdobíme mandlemi, vložíme do předehřáté trouby a pečeme 5 minut při vyšší teplotě (190 °C), pak ji snížíme (160 °C) a zvolna upečeme dozlatova (asi 25 minut).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy