REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cvibak (starý rodinný recept)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tento recept jsem zdědila po manželově babičce. Cvibak se u nich vždycky pekl na vánoce a velikonoce.


Ingredience:
400-500 gpolohrubé mouky
300 gsměs kandovaného ovoce, pomerančové kůry, rozinek, nahrubo nasekané čokolády ....
200 gkrupicového cukru
1 sáčekkypřící prášek do pečiva
2 ksvejce
jedno vejce na potření
papír na pečení, dóza s uzávěrem

Postup:

1. Celá vejce ušleháme spolu s cukrem do husté pěny
2. Přidáme kandované ovoce, ořechy, čokoládu, rozinky … nakonec po částech přidáme mouku s pečivovým práškem
3. Na vále si z těsta vyválíme 5 „hadů“, ty přemístíme na plech vystlaný papírem na pečení, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě na 180 °C asi 12 minut, poté teplotu snížíme na 150 °C a ještě 20 minut dopékáme
4. Na mřížce necháme chvilku vychládnout a ještě teplé nakrájíme
5. Po vychladnutí dáme do uzavíratelné dózy a necháme 2 dny uležet.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy