REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cop s marcipánem a sušenými meruňkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečený moučník z kynutého těsta s přidáním marcipánu a sušených meruněk, posypaný pistáciemi, pocukrovaný.


Ingredience:
500 ghladké mouky
100 gmarcipánové hmoty
100 gsušených meruněk
100 gmásla
80 gcukru krupice
50 gloupaných mandlí
42 gčerstvého droždí
200 ml (asi)mléka
1 ksvejce
špetka soli
Na dohotovení:
40 gnesolených pistácií
1 ksvejce
moučkový cukr na posypání

Postup:

1. Z rozdrobeného droždí, lžičky cukru, lžíce hladké mouky a poloviny vlažného mléka připravíme kvásek, který necháme na teplém místě vzejít
2. Do mísy prosijeme zbylou hladkou mouku, promícháme se špetkou soli i zbylým krupicovým cukrem, přidáme rozklepnuté vejce, vlažné rozpuštěné máslo, zbylé vlažné mléko, kvásek, promícháme a vypracujeme tužší těsto, které necháme na teplém místě vykynout
3. Pak do vykynutého těsta zapracujeme marcipán i sušené meruňky nakrájené na malé kousky a oloupané mandle nasekané na hrubo
4. Těsto rozdělíme na 6 částí, z každého vyválíme dlouhý silnější váleček a po třech je spleteme do dvou copů, přendáme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme na hrubo nasekanými pistáciemi, vložíme do vyhřáté trouby na 160 °C a pečeme dozlatova (asi 40 minut)
5. Před servírováním pocukrujeme moučkovým cukrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy