REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Boloňský guláš

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Guláš z hovězí klišky, mrkve, oliv, rajčat, červeného vína a dalších ingrediencí.


Ingredience:
600 ghovězí kližky
50 gzelených oliv bez pecek
50 gčerných oliv bez pecek
200 mlčerveného vína
100 mlsmetany
3 lžíceolivového oleje
3 lžícerajského protlaku
2 lžičkyčerstvého oregana
2 ksvelké cibule
2 ksmrkve
2 ksstroužků česneku
2 ksrajčat
vývar
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěné maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, na rozehřátém oleji ze všech stran orestujeme, vyndáme a dáme stranou
2. Do rozehřátého oleje dáme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, očištěnou, na nudličky nakrájenou mrkev a restujeme, dokud cibule nezezlátne
3. Pak maso vrátíme zpět, přidáme oloupané utřené stroužky česneku, podlijeme vínem a vývarem, přidáme oloupaná rajčata, rajčatový protlak, vypeckované olivy a dusíme, až je maso měkké
4. Nakonec přidáme na drobno nasekané oregano, smetanu, krátce vše povaříme, takto připravený guláš podáváme s těstovinami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy