REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cannelloni zapečené s mletým masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V domácích podmínkách připravené italské těstoviny, plněné masovou náplní, v troubě zapečené, servírované s omáčkou z rajčat a dalších ingrediencí.


Ingredience:
500 gmletého hovězího masa
350 gpolohrubé mouky
200 gstrouhaného parmazánu
200 gkuřecích jater
110 gmásla
100 mlbílého vína
8 ksvajec
olivový olej
mletý pepř
voda
sůl
Na omáčku:
4 ksrajčat
2 ksstroužků česneku
1 kscibule
oregano
mletý pepř
olej
sůl
Na ozdobení:
čerstvé bylinky

Postup:

1. Mleté hovězí maso dáme do hrnce, osolíme, zalijeme studenou vodou, vaříme doměkka (asi 60 minut), pak vodu slijeme a maso dáme stranou
2. Mouku prosijeme na vál, přidáme 4 rozklepnutá vejce, lžičku oleje, trochu soli, propracujeme na vláčné těsto, zabalíme do vlhké utěrky, dáme na chvíli odpočinout, potom těsto rozválíme na tenký plát, rozkrájíme na obdélníky, necháme 10 minut oschnout, nakonec uvaříme 10-12 minut obdélníky v osolené vodě s trochou oleje a po uvaření rozložíme na vál
3. Uvařené maso, očištěná játra, zbylá rozklepnutá vejce, polovinu strouhaného parmazánu, pepř, víno, rozmixujeme na hladkou hmotu, tou potřeme plátky uvařeného těsta, stočíme do ruliček, naskládáme do vymaštěného plechu, potřeme máslem, posypeme zbytkem parmazánu a zapečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 30 minut
4. Mezitím si připravíme omáčku; oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na rozehřátém oleji, přidáme oloupaný, prolisovaný česnek, spařená, oloupaná, na menší kousky nakrájená rajčata, dochutíme solí, pepřem, oreganem, promícháme a chvíli podusíme.

Doporučení:

Hotové cannelloni přelijeme na talíři tomatovou omáčkou a ozdobíme bylinkami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Není rýže, jako rýže. Jak to s jejími druhy vlastně je?

Jasmínová, basmati, parboiled, natural, tříbarevná, arborio – a takto bychom mohli pokračovat takřka do nekonečna. K dostání je opravdu široký výběr různých druhů rýže a spolu s tím vyvstává jedna důležitá otázka. V čem se jednotlivé druhy vlastně liší?

číst dále ...

Když nemůžete do kavárny: Jak na výborný domácí brunch

Nenechte se negativně ovlivnit už pěkně dlouho trvajícími omezeními a dopřejte si krásné ráno, přestože nemůžete do oblíbené kavárny. Máme pár tipů, jak si doma připravit ten nejlepší dopolední brunch.

číst dále ...

7 potravin, kvůli kterým nemůžete usnout

V současnosti se nemalá část populace potýká s nedostatkem spánku. Na vině mohou být starosti s prací, se školou, ale také s pandemií koronaviru, kdy se bojíme o své zdraví. Mnoho z nás moc dobře zná pocit, kdy si jdeme lehnout, dlouhé hodiny se převalujeme ze strany na stranu a nemůžeme usnout. Stoupá pocit zoufalství, začínáme se potit, únava se zvyšuje, ale tolik potřebný spánek nepřichází. Na vině mohou být potraviny, které zkonzumujeme během večera. O kterých je řeč?

číst dále ...

Nová anketa! Váš nejoblíbenější český zákusek?

Díky dotazu jednoho našeho čtenáře jsme zjistili, že nás v redakci také velmi zajímá, jaký český zákusek patří mezi ten nejoblíbenější. A proto pusťte se do hlasování, ať víme, jakou laskominu si nejčastěji my Češi vlastně dopřejeme.

číst dále ...

3 snadné a zdravé recepty pro každého!

Chybí vám dovolená u moře, tamější jídlo? Připomeňte si cestování alespoň tematickou večeří s cizokrajným jídlem. A potěšte celou rodinu společně s osvědčenými produkty od Drůbežářského závodu Klatovy.

číst dále ...

Jarní polévky do každého jídelníčku

Špenátová, kedlubnová nebo cibulová polévka – nahlédněte pod pokličku oblíbených jarních polévek a inspirujte se třeba při vaření nedělního obědu. Osvěží, a navíc přinesou do kuchyně jaro. Ať už sáhnete po krémové konzistenci nebo té klasické, uděláte radost nejen sobě, ale i vašemu tělu. Dejte si však pozor, ze kterých produktů polévky připravujete.

číst dále ...

Proč vás honí mlsná a jak si s ní poradit

Sladká chuť je ta první, kterou jako miminka poznáme. Máme ji spojenou s příjemnými pocity, a právě proto je cesta k omezení cukru tak těžká. A také proto, že tu jsou situace, které máme se sladkostmi odjakživa spojené. Chystáte se na návštěvu? Skočíte do cukrárny pro dortíky. Neuspokojil vás dostatečně oběd? Dopucnete se dezertem. Ocitli jste se ve stresové situaci? Zaženete ji čokoládou. Začnete-li přemýšlet nad tím, kde všude a za jakých okolností nás cukr provází, zjistíte že je možná na čase zpozornět.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy