REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cannelloni zapečené s mletým masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V domácích podmínkách připravené italské těstoviny, plněné masovou náplní, v troubě zapečené, servírované s omáčkou z rajčat a dalších ingrediencí.


Ingredience:
500 gmletého hovězího masa
350 gpolohrubé mouky
200 gstrouhaného parmazánu
200 gkuřecích jater
110 gmásla
100 mlbílého vína
8 ksvajec
olivový olej
mletý pepř
voda
sůl
Na omáčku:
4 ksrajčat
2 ksstroužků česneku
1 kscibule
oregano
mletý pepř
olej
sůl
Na ozdobení:
čerstvé bylinky

Postup:

1. Mleté hovězí maso dáme do hrnce, osolíme, zalijeme studenou vodou, vaříme doměkka (asi 60 minut), pak vodu slijeme a maso dáme stranou
2. Mouku prosijeme na vál, přidáme 4 rozklepnutá vejce, lžičku oleje, trochu soli, propracujeme na vláčné těsto, zabalíme do vlhké utěrky, dáme na chvíli odpočinout, potom těsto rozválíme na tenký plát, rozkrájíme na obdélníky, necháme 10 minut oschnout, nakonec uvaříme 10-12 minut obdélníky v osolené vodě s trochou oleje a po uvaření rozložíme na vál
3. Uvařené maso, očištěná játra, zbylá rozklepnutá vejce, polovinu strouhaného parmazánu, pepř, víno, rozmixujeme na hladkou hmotu, tou potřeme plátky uvařeného těsta, stočíme do ruliček, naskládáme do vymaštěného plechu, potřeme máslem, posypeme zbytkem parmazánu a zapečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 30 minut
4. Mezitím si připravíme omáčku; oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na rozehřátém oleji, přidáme oloupaný, prolisovaný česnek, spařená, oloupaná, na menší kousky nakrájená rajčata, dochutíme solí, pepřem, oreganem, promícháme a chvíli podusíme.

Doporučení:

Hotové cannelloni přelijeme na talíři tomatovou omáčkou a ozdobíme bylinkami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cukrářské trendy 2020 podle Josefa Maršálka

Naše země zažije tento rok doslova a do písmene šok, co se cukrářské tvorby týče. Celý národ sleduje od 4. ledna soutěž Peče celá země. Prostřednictvím TV obrazovek, v hlavním vysílacím čase na ČT1 ji bude patřit deset víkendových sobot. Jedná se o osvědčený formát ze spojeného království, v originále The Great British Bakeoff. Dnes hraný ve 33 zemích celého světa. Všude tam, kde se objevil, způsobil převrat na poli domácího pečení a cukraření. Televize je skvělé médium a nás ve sladké tvorbě čeká to, co se za posledních 10 let stalo v gastronomii. Zákazník bude plošně edukován. Renesance.

číst dále ...

Jak si zpříjemnit únorové dny? Lehkými a zároveň výživnými recepty z kvalitních surovin

Druhý měsíc roku může být poměrně vyčerpávající. Zima už je dlouhá a teplo ještě v nedohlednu. Čím si ale můžete zpříjemnit den, nebo třeba i noc? Kvalitním a dobrým jídlem, které vám hned zlepší náladu. Víte ovšem, jak vybírat potraviny, abyste si co nejvíce pochutnali? Podle log kvality umístěných na jejich obalech. A co tedy můžete zkusit uvařit? Naše nejnovější recepty, které se neobejdou bez některých z následujících ingrediencí – smetany, špenátu, kuřecího masa nebo těstovin. Dobrou chuť!

číst dále ...

Kapary, delikatesa, která obohatí salát, tapas nebo pomazánku

Kapary, zelené cosi, s nímž si mnoho lidí neví rady. Co to je? A kam se hodí? Kapary jsou nerozvinutá poupata kapary trnité, která roste nejčastěji ve Středomoří, ale také v Asii. Jedná se o keř, který roste v puklinách skal nebo zídek, a proto bývá mnohdy považován za plevel. Ale chyba lávky, kapary jsou vynikající přísada do nejrůznějších pokrmů.

číst dále ...

5 tipů jak dietně připravit kuřecí maso

Hledáte vhodné, chutné a přesto dietní způsoby na přípravu kuřecího masa? Vyzkoušejte osvědčených 5 tipů na jeho úpravu od Drůbežářského závodu Klatovy. „Fit vaření“ nemusí být jen o dušení masa, stačí se vyhnout zbytečnému tuku a oleji a máte vyhráno! Záleží především na dochucení a hře s kořením a bylinkami, to vše můžete sami ovlivnit!

číst dále ...

7 důvodů proč pít MatchaTea

MatchaTea je hitem poslední doby. I když tradičně byl tento zelený nápoj součástí zenových buddhistických obřadů v Japonsku, dnes jej pijí lidé po celé Evropě. Ptáte se proč? Dáme vám hned 7 odpovědí.

číst dále ...

Víte, čím si sladíte život? Vyznejte se v cukrech a sladidlech

Mnoho z nás miluje sladké a „oslazuje si život“ s různými dobrotami. Cukry a sladidla nás lákají v mnoha svých podobách. Pokud patříte mezi sladkomilce a rádi byste se více dozvěděli, čímpak si život oslazujete, následující řádky vám pomohou lépe se v cukrech a sladidlech vyznat.

číst dále ...

Nemůžete se dočkat letní grilovačky? Buďte trendy a rozpalte to už teď

Lidé se u ohně scházeli odjakživa. Již v pravěku ženy hlídaly plápolající oheň, aby nevyhasl, dokud se muži nevrátili z lovu s pořádným úlovkem. Svou symboliku měl i v tzv. temném středověku, když se pálil oheň v den, kdy se na kopcích scházely čarodějnice s ďáblem, aby společně domluvili, jak škodit lidem. Dnes se u ohně setkáváme za účelem stmelování – ať už s kytarou, nebo špekáčkem, častěji pak u grilu s vyhlídkou na příjemnou zábavu a skvělé jídlo.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy