REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Citronové těstoviny s bazalkou a česnekem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Těstoviny uvařené na skus smíchané s bazalkou, olivovým olejem, restovaným česnekem a citronovou kůrou i šťávou.


Ingredience:
1 balenítěstovin
1 kscitronu v bio kvalitě
3 ksstroužku česneku
5 lžic extra virgin olivového oleje
čerstvá bazalka
pepř
sůl

Postup:

1. Těstoviny uvaříme na skus ve slané vodě, česnek nakrájíme na slabé plátky a krátce osmahneme na lžíci oleji
2. Citron řádně omyjeme v horké vodě 3. Pomocí škrabky si naškrábeme asi dvě lžičky proužků a dbáme na to, aby byly jen velmi tenké
4. Proužky nakrájíme na nudličky
5. Z citronu vymačkáme šťávu
6. Kůru smícháme s osmi lžičkami vymačkané šťávy a vmícháme ji do čtyř lžic olivového oleje
7. Odkapané těstoviny smícháme s citronovo-olivovou směsí a restovaným česnekem, na mírném plameni ohřejeme
8. Osolíme, opepříme čerstvým pepřem a přidáme nasekané bazalkové lístky
9. Nakonec můžeme posypat strouhaným parmezánem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy