REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Conchiglioni plněné mletým masem a pestem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené těstoviny plněné mletým masem, přelité omáčkou pesto, posypané strouhaným parmazánem a zapečené.


Ingredience:
20 kstěstovin conchiglioni (velké mušle)
2 kspórků
1 kspapriky
500 gmletého vepřovéhio masa
50 gnastrouhaného sýra parmazánu
200 mldrůbežího vývaru
1 lžícehladké mouky
olivový olej
voda
sůl
Na omáčku pesto:
50 gbazalky
2 ksstroužků česneku
3 lžícepiniových oříšků (nebo vlašských)
3 lžíceolivového oleje

Postup:

1. Těstovinové mušle vaříme ve vroucí osolené vodě s troškou olivového oleje tzv. al dente (aby byly měkké, přitom však stále dostatečně tuhé, v žádném případě nesmí být rozvařené), pak je scedíme a necháme okapat
2. Mezitím si osmahneme na rozehřátém oleji omyté, na kolečka nakrájené pórky, přidáme mleté vepřové maso, vše promícháme a opékáme tak dlouho, dokud se všechna tekutina neodpaří
3. Následovně vmícháme hladkou mouku, směs zhruba 1 minutu dusíme, pak podlijeme drůbežím vývarem, přidáme očištěnou, na malé kostičky nakrájenou papriku, podle chuti osolíme a dusíme, až směs zhoustne
4. Omáčku pesto připravíme tak, že bazalku, piniové oříšky, oloupané strioužky česneku a olej rozmixujeme dohladka, pesto přendáme do mističky a zakryjeme potravinářskou fólií
5. Uvařené mušle naplníme masovou směsí, naskládáme je do olejem vytřené zapékací misky, zakryjeme a pečeme při 180 °C asi 15 minut, pak těstoviny odklopíme, přelijeme připravenou omáčkou pesto, posypeme strouhaným parmazánem a již jen krátce zapečeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy