REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Conchiglioni plněné mletým masem a pestem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené těstoviny plněné mletým masem, přelité omáčkou pesto, posypané strouhaným parmazánem a zapečené.


Ingredience:
20 kstěstovin conchiglioni (velké mušle)
2 kspórků
1 kspapriky
500 gmletého vepřovéhio masa
50 gnastrouhaného sýra parmazánu
200 mldrůbežího vývaru
1 lžícehladké mouky
olivový olej
voda
sůl
Na omáčku pesto:
50 gbazalky
2 ksstroužků česneku
3 lžícepiniových oříšků (nebo vlašských)
3 lžíceolivového oleje

Postup:

1. Těstovinové mušle vaříme ve vroucí osolené vodě s troškou olivového oleje tzv. al dente (aby byly měkké, přitom však stále dostatečně tuhé, v žádném případě nesmí být rozvařené), pak je scedíme a necháme okapat
2. Mezitím si osmahneme na rozehřátém oleji omyté, na kolečka nakrájené pórky, přidáme mleté vepřové maso, vše promícháme a opékáme tak dlouho, dokud se všechna tekutina neodpaří
3. Následovně vmícháme hladkou mouku, směs zhruba 1 minutu dusíme, pak podlijeme drůbežím vývarem, přidáme očištěnou, na malé kostičky nakrájenou papriku, podle chuti osolíme a dusíme, až směs zhoustne
4. Omáčku pesto připravíme tak, že bazalku, piniové oříšky, oloupané strioužky česneku a olej rozmixujeme dohladka, pesto přendáme do mističky a zakryjeme potravinářskou fólií
5. Uvařené mušle naplníme masovou směsí, naskládáme je do olejem vytřené zapékací misky, zakryjeme a pečeme při 180 °C asi 15 minut, pak těstoviny odklopíme, přelijeme připravenou omáčkou pesto, posypeme strouhaným parmazánem a již jen krátce zapečeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Češi se pomalu vrací k rybám. Nejoblíbenější je kapr a losos

Ryby si opět nachází své místo v českých jídelníčcích. Vyplývá to ze zprávy Českého statistického úřadu, podle které Češi ročně snědí přes půldruhého kila rybího masa. Nejčastěji se ryby na našich talířích objevují o Vánocích. Zde se ale střetává tradice s moderní kuchyní, a zatímco část strávníků nedá dopustit na kapra, stále častěji ho na štědrovečerní tabuli nahrazuje losos.

číst dále ...

Silvestrovské rychlovky

Letošní oslava Silvestra připadá na všední den. Po práci vám tedy mnoho času na pohoštění pro přátele nezbyde. Příprava tedy musí být rychlá a ideálně ještě originální a dobrá. To vše splňují naše tři silvestrovské recepty. Tak hurá do toho a půl je hotovo.

číst dále ...

Připravte si se svými dětmi a projektem Naskoč na mléčnou vlnu zajímavé vánoční cukroví

Vánoce jsou za dveřmi a ve většině domácností už pomalu ale jistě voní vánoční cukroví. Období, které děti zbožňují. Projekt „Naskoč na mléčnou vlnu“ vám přináší tipy na cukroví, které můžete spolu se svými dětmi připravit.

číst dále ...

Rychlé občerstvení pro nečekanou návštěvu? Vsaďte na oblíbené dipy

Občas se to stane každému z nás. Návštěva už přešlapuje za dveřmi a mezitím, co nám v hlavě vzniká plán na degustační menu, obrátíme lednici vzhůru nohama. Kde nic, tu nic. Hosté už zaujímají pozice na sedačce a stůl pořád zeje prázdnotou. Nepanikařte, situaci vždy zachrání jakýkoliv chutný dip. A my pro vás máme rovnou tři rychlé recepty ze surovin, které doma najdete vždycky.

číst dále ...

Vánoční trio – hrách, čočka a kroupy

Hrachová polévka, čočka a houbový kuba. Oblíbená vánoční trojka, kterou schválí i výživový poradce. Jak na tyhle stálice, aby si pošmákli i ti nejzarytější odpůrci všeho zdravého?

číst dále ...

Prosinec provoněný tradičním pečením

Podzim rychle utekl a je tu zima. Jste připraveni na prosinec, pravděpodobně nejoblíbenější měsíc všech dětí? Nechte se inspirovat a připravte svým nejbližším pohádkové dezerty inspirované adventními svátky.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy