REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Conchiglioni plněné mletým masem a pestem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené těstoviny plněné mletým masem, přelité omáčkou pesto, posypané strouhaným parmazánem a zapečené.


Ingredience:
20 kstěstovin conchiglioni (velké mušle)
2 kspórků
1 kspapriky
500 gmletého vepřovéhio masa
50 gnastrouhaného sýra parmazánu
200 mldrůbežího vývaru
1 lžícehladké mouky
olivový olej
voda
sůl
Na omáčku pesto:
50 gbazalky
2 ksstroužků česneku
3 lžícepiniových oříšků (nebo vlašských)
3 lžíceolivového oleje

Postup:

1. Těstovinové mušle vaříme ve vroucí osolené vodě s troškou olivového oleje tzv. al dente (aby byly měkké, přitom však stále dostatečně tuhé, v žádném případě nesmí být rozvařené), pak je scedíme a necháme okapat
2. Mezitím si osmahneme na rozehřátém oleji omyté, na kolečka nakrájené pórky, přidáme mleté vepřové maso, vše promícháme a opékáme tak dlouho, dokud se všechna tekutina neodpaří
3. Následovně vmícháme hladkou mouku, směs zhruba 1 minutu dusíme, pak podlijeme drůbežím vývarem, přidáme očištěnou, na malé kostičky nakrájenou papriku, podle chuti osolíme a dusíme, až směs zhoustne
4. Omáčku pesto připravíme tak, že bazalku, piniové oříšky, oloupané strioužky česneku a olej rozmixujeme dohladka, pesto přendáme do mističky a zakryjeme potravinářskou fólií
5. Uvařené mušle naplníme masovou směsí, naskládáme je do olejem vytřené zapékací misky, zakryjeme a pečeme při 180 °C asi 15 minut, pak těstoviny odklopíme, přelijeme připravenou omáčkou pesto, posypeme strouhaným parmazánem a již jen krátce zapečeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Mladé maso překvapí a zpestří jarní menu

Chystáte se se sílícím sluncem pustit do vaší kuchyně i nové recepty? Pokud ano, máme pro vás tip. Upečte si kromě tradičního jarního kuřátka i pečínku z mladého masa. Jeho sezóna začíná začátkem května a ekofarmy tak nabídnou bohatý výběr čerstvého jehněčího, kůzlečího nebo telecího masa. Ale pamatujte, to, co udělá v jarní kuchyni z obyčejného obědu výjimečný zážitek, není speciální recept, ale kvalitní potraviny pocházející z produkce ekologického zemědělství.

číst dále ...

Překvapte maminku vlastnoručně vyrobenou dobrotou

Druhá květnová neděle bude tradičně patřit všem maminkám. Chcete-li tu svou opravdu potěšit, zapomeňte letos na kupované dárky a obdarujte ji lahůdkou vlastní výroby. Inspiraci najdete v receptech od České veganské společnosti, díky kterým budete na Den matek myslet navíc také na matičku Zemi. Ať už vsadíte na lívance do postele, veganský tvarohový dort či svěží jahodový koláč, určitě si společně skvěle pochutnáte.

číst dále ...

Ta nejlepší zmrzlina je domácí

Teplé dny se blíží a my pomalu odlehčujeme nejen šatník, ale i jídelníček. Pokud máte chuť na něco sladkého a přitom osvěžujícího, vyzkoušejte domácí zmrzlinu. Receptů už existuje nespočet a pokud si troufáte i na vlastní experimentovaní, kreativitě se meze nekladou. V pohodlí a bezpečí domova vám tím správným „sparring partnerem“ bude výrobník zmrzliny The Smart Scoop BCI600 od prémiové značky Sage.

číst dále ...

Jak na domácí přípravu kávy

Milovníci dobré kávy nejsou odkázáni jenom na návštěvu kavárny. Dobrou kávu si můžete připravit dokonce i doma. Stačí si vybrat dobrý kávovar. Jak zvolit ten správný? Na samém počátku je vhodné si položit některé základní otázky. Zejména si tak promyslete, jak často budete svůj kávovar využívat….

číst dále ...

Kozí jogurty Bon Lait: Poznejte tu pravou chuť Francie

Ne nadarmo jsou výrobky z kozího mléka považovány za jedny z nejlepších a nejzdravějších. Není divu, kozí mléko totiž působí pozitivně nejen na nervovou soustavu, ale i na imunitní systém, pokožku a celý trávící trakt. Má se za to, že kozí mléko dokonce funguje jako prevence nádorových onemocnění.

číst dále ...

Připravte si osvěžující italské semifreddo: dezert ze zmrzliny a žloutků

Částečně zmrzlý dezert italského původu v létě utiší chuť na sladké i studené. Dezert ze zmrzliny, žloutků a cukru na sebe bere spoustu lákavých podob a rozhodně mezi nimi najdete takovou, do níž se zamilujete.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy