REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Coniglio al rosmarino

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Coniglio al rosmarino neboli králík na rozmarýnu je oblíbené jídlo právě v Itálii. Jedná se o porce okořeněného a česnekem potřeného králíka, zprudka opečeného na oleji, dopečené v troubě spolu se slaninou, špekem a cibulí, podlité bílým vínem.


Ingredience:
1 kscelého králíka
5 ksstroužků česneku
2-3 ksvětší cibule
200 mlbílého vína
200 gšpeku
100 gslaniny
snítky rozmarýnu
pepř
sůl

Postup:

1. Omytého, osušeného a naporcovaného králíka, lehce osolíme a okořeníme pepřem
2. Utřeme česnek se solí a porce masa touto směsí pomažeme, pak maso zprudka orestujeme na dobře rozehřátém oleji, aby se pěkně zatáhlo
3. Lehce opečené porce králíka vložíme do pekáčku, přidáme na čtvrtky nakrájenou cibuli, kousky špeku a slaniny, maso posypeme čerstvým rozmarýnem
4. V troubě vyhřáté na 160-170 °C pečeme asi 3 hodiny, za občasného podlévání bílým vínem, vodou a přeléváním šťávy z výpeku.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme různě upravené brambory.

Poznámka:

Recept z pořadu VIP Prostřeno od Nikol Štíbrové.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy