Uvařené těstoviny podávané přelité chilli omáčkou, posypané parmazánem a bazalkou.
Ingredience:
400 g | silných krátkých makaronů (penne) |
1 lžíce | oleje |
50 g | parmazánu na posypání |
nasekaná bazalka | |
voda | |
sůl | |
Na omáčku: | |
400 g | rajčat |
100 g | prorostlé slaniny |
2 ks | stroužků česneku |
2 ks | chilli papriček |
2 lžíce | másla |
mletý pepř | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky, slaninu nakrájíme na drobno
2. Oloupané stroužky česneku utřeme, chilli papričky rozpůlíme, odstraníme jadérka, omyjeme a nakrájíme na drobno
3. V pánvi na rozehřátém másle slaninu i česnek krátce osmahneme, přidáme rajčata, chilli papričky, osolíme, opepříme, mírně podlijeme vodou a přikryté dusíme za občasného promíchání asi 15 minut
4. Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě s olejem doměkka, scedíme je, rozdělíme na talíře, přelijeme připravenou omáčkou, posypeme na drobno nasekanou bazalkou a strouhaným sýrem.