REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dršťky po milánsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podušené dršťky v rajské omáčce servírované s kostičkami vařeného uzeného.


Ingredience:
200 gzmrazených drštěk
100 gzmrazených rajčat
50 gvařeného uzeného masa
40 gcibule
30 ghladké mouky
25 gtuku
1 lžičkarajského protlaku
0,5 lvody
sušená petrželová nať
mletý pepř
cukr
sůl

Postup:

1. Zmrazené vepřové dršťky povaříme v 0,5 l osolené vody a měkké scedíme
2. Dorůžova osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme hladkou mouku a připravíme tmavou jíšku, postupně ji rozředíme vývarem s drštěk
3. Přidáme částečně rozmrazená prolisovaná rajčata, dochutíme lžičkou protlaku a přisladíme, vaříme asi 30 minut
4. Do omáčky dáme okapaná dršťky, vše osolíme, okořeníme pepřem a ještě dále povaříme
5. V této fázi do pokrmu přidáme na kostičky nakrájené povařené uzené a petrželovou nať.

Doporučení:

Tento pokrm podáváme s vařeným bramborem.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy