REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lasagne s masovou náplní

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept původem z Itálie na plátky těsta, tentokrát proložené masovou náplní.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
Těsto:
300 ghladké mouky
3 ksvejce
3 lžičkyoleje
0,5 lžičkysoli
voda
Náplň:
500 gmletého vepřového masa
150 gplátkového eidamu
50 gmozzarelli v celku (eidamu)
4 ksstroužky česneku
3 ksrajčat
1 kscibule
1 ksbujónu
2 dclkečupu (protlaku)
provensálské koření
hrubě mletý pepř
voda na podlití
olej na vymazání formy
sůl

Postup:

1. Na 300 gramů hladké mouky přidáme 0,5 lžičky soli, 3 ks vejce a tři čajové lžičky oleje, pokud je konzistence tužší, lze přilít i trochu vody
2. Těsto musíme důkladně propracovat rukama nebo ještě lépe v hnětači, vláčnou hmotu poté necháme půl hodiny odpočinout
3. Těsto tence rozválíme a vykrajujeme obdélníky o velikosti zapékací formy, pak těsto bez vaření ihned vkládáme do formy a prokládáme náplní
4. V době, kdy nám těsto odpočívá si připravíme náplň; na oleji orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli
5. Jakmile nám cibule zesklovatí, přidáme rozdrcený česnek, krátce orestujeme a přidáme mleté maso
6. Mleté maso restujeme spolu s česnekem a cibulkou, dochutíme solí a kořením
7. Jakmile je maso opečené a zbělá, přidáme na kousky nakrájená, oloupaná rajčata, kečup, 2 dcl vody, rozdrobenou kostku bujónu a vše promícháme 8. Za občasného míchání dusíme pod pokličkou cca 20 minut, pak směs necháme chvíli prochladnout
9. Formu na pečení vymažeme olejem a poklademe první část těsta
10. Na těsto naklademe vrstvu masové směsi, kterou přikryjeme plátky eidamu, takto vrstvíme další patra končíme masovou vrstvou (plát těsta, směs, plátky sýru, plát těsta, směs …..)
11. Nakonec lasagne zastrouháme sýrem
12. Pečeme bez zakrytí v předem vyhřáté troubě na 200 °C cca 35 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

6 tipů na bezpečný detox

Střevo je branou do těla. Prochází jím vše, co zkonzumujeme a většina z toho se zde také vstřebává. Jakékoliv poškození či disbalance střevní mikroflóry se může ošklivě podepsat na našem zdraví a potažmo psychice. Nový rok je ideální čas začít očistu těla a dobít energii na vše nadcházející. Držte se těchto jednoduchých 6 tipů a detox pro vás bude radostí.

číst dále ...

Jaký nápoj nejvíce přes den pijete?

Dostatečný příjem vody, ale i jiných tekutin, je pro naše tělo nezbytné a pomáhá nám v mnoha ohledech. Ano je důležité pít, ideálně pak postupně, během celého dne a dodržovat tak pitný režim. Ale co většina z nás vlastně přes den pije? Je to jen obyčejná voda, litry kávy nebo si dopřáváme nějaké kupované sladké nápoje?

číst dále ...

Nápadité recepty, díky nimž zase dopnete kalhoty

Leden, do kalhot vlezem. I tak bychom si mohli s nadsázkou poupravit známou českou pranostiku. Vánoční hodování se na nás totiž většinou podepíše a v prvním měsíci roku můžeme mít problém dopnout pásek, kalhoty, sukni… Navíc se zase proměnily naše chutě a my toužíme po něčem vyloženě lehkém, nepříliš mastném. Pozor, to ovšem neznamená, že to nebude dobré! Pokud je pokrm nabitý kvalitními surovinami, které poznáte také díky značkám kvality (např. Klasa, Regionální potravina nebo Bio), zažijete chuťové orgie. A navíc pak budete mít v bříšku jako v pokojíčku. Pojďme na to.

číst dále ...

Vliv olivového oleje na vaše zdraví

Právě v této době je vhodné věnovat zvýšenou pozornost a péči svému zdraví. Již Homér označoval olivový olej za tekuté zlato, a to ještě zdaleka neměl k dispozici tolik vědeckých studií, jako máme my dnes. Pravidelné užívání olivového oleje je vhodné nejen pro prevenci civilizačních chorob, jako je rakovina a cukrovka, ale koriguje i hladinu cholesterolu nebo chrání krevní oběh. A jak jistě víte, lze ho užívat nejen vnitřně, ale také na tělo nebo vlasy.

číst dále ...

Cena medu zůstane i přes velký nedostatek českého lesního medu stejná, očekává se rekordní zájem

Český lesní med koncem ledna v obchodech dojde z důvodu špatné snůšky, komentuje situaci Milan Špaček z firmy Medokomerc, která je největším tuzemským zpracovatelem medu. Včely vyprodukovaly v roce 2020 nejméně medu za posledních 20 let.

číst dále ...

Novoroční detoxikace i posílení organismu si žádají vodu

Příchod nového roku vítá po svátečních oslavách mnoho lidí s řadou předsevzetí, která si většinou kladou za cíl detoxikovat a posílit organismus a ideálně i zhubnout či zformovat postavu. Toto úsilí se neobejde bez pravidelného pohybu a dostatku tekutin. Hledáte-li jednoduché a chytré řešení, volte výrobníky SodaStream. V pohodlí a bezpečí domova vám během chvilky připraví čerstvou perlivou vodu a ušetří čas, námahu i výdaje.

číst dále ...

Suchej únor? Tak na ten se napijem – nealkoholický Hrozňáček od Rybízáku k tomu přímo vybízí

Únor se v České republice zapsal jako měsíc bez alkoholu. Pokud neradi trháte partu, ale chuť vína by vám chyběla, přesedlejte v únoru na nealkoholické ovocné víno. V sortimentu české značky Rybízák najdete výborné víno Hrozňáček – chutná skvěle, ale je bez alkoholu.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy