REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lasagne s kuřecím masem a špenátem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky italských lasagní proložené kousky opečeného kuřecího masa, podušeným špenátem a karotkou, přelité smetanovou omáčkou, zasypané nastrouhaným sýrem, zapečené v troubě dozlatova.


Ingredience:
400-500 gkuřecího masa, nejlépe prsní řízky
500 gčerstvého špenátu
300 gnastrouhaného parmezánu (eidamu)
200 gmražené baby karotky
800 mlsmetany 33 %
3 lžícekořenící směsi, například Vegety
2 lžíceinstantní jíšky
2 lžícemásla
2 lžíceoleje
čerstvě nadrcený bílý pepř
sůl
Na těsto:
400 gpolohrubé mouky
2 ksvejce
voda
sůl

Postup:

1. Nejprve si připravíme těsto na lasagne; z mouky, vajec, soli a vody vypracujeme hladké těsto, které necháme chvíli odležet
2. Těsto rozdělíme na 3 pláty a každý rozválíme do tvaru obdélníků, velikost volíme podle tvaru a rozměrů zapékací misky 3. Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme a zprudka opečeme na oleji
4. Špenát opláchneme, spaříme vařící vodou a necháme důkladně okapat
5. Do hrnce nalijeme smetanu, přidáme jíšku, máslo a za stálého míchání chvíli provaříme, hustou bílou omáčku dochutíme vegetou, pepřem a solí
6. Do pekáčku nalijeme na dno vrstvu bílé omáčky, položíme plát těsta, na něj část špenátu, kuřecího masa a baby karotky, opět zalijeme omáčkou, poklademe těstem a postup opakujeme
7. Končíme plátem těsta, který polijeme omáčkou a hojně zasypeme sýrem
8. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C cca 50 minut, dozlatova
9. Hotové lasagne necháme po vyndání z trouby chvíli odpočinout, pak je nakrájíme na jednotlivé porce a můžeme servírovat.

Poznámka:

Na obrázku jsou lasagne ve vegetariánské variantě, tedy bez masa.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy