REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lasagne s kuřecím masem a špenátem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky italských lasagní proložené kousky opečeného kuřecího masa, podušeným špenátem a karotkou, přelité smetanovou omáčkou, zasypané nastrouhaným sýrem, zapečené v troubě dozlatova.


Ingredience:
400-500 gkuřecího masa, nejlépe prsní řízky
500 gčerstvého špenátu
300 gnastrouhaného parmezánu (eidamu)
200 gmražené baby karotky
800 mlsmetany 33 %
3 lžícekořenící směsi, například Vegety
2 lžíceinstantní jíšky
2 lžícemásla
2 lžíceoleje
čerstvě nadrcený bílý pepř
sůl
Na těsto:
400 gpolohrubé mouky
2 ksvejce
voda
sůl

Postup:

1. Nejprve si připravíme těsto na lasagne; z mouky, vajec, soli a vody vypracujeme hladké těsto, které necháme chvíli odležet
2. Těsto rozdělíme na 3 pláty a každý rozválíme do tvaru obdélníků, velikost volíme podle tvaru a rozměrů zapékací misky 3. Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme a zprudka opečeme na oleji
4. Špenát opláchneme, spaříme vařící vodou a necháme důkladně okapat
5. Do hrnce nalijeme smetanu, přidáme jíšku, máslo a za stálého míchání chvíli provaříme, hustou bílou omáčku dochutíme vegetou, pepřem a solí
6. Do pekáčku nalijeme na dno vrstvu bílé omáčky, položíme plát těsta, na něj část špenátu, kuřecího masa a baby karotky, opět zalijeme omáčkou, poklademe těstem a postup opakujeme
7. Končíme plátem těsta, který polijeme omáčkou a hojně zasypeme sýrem
8. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C cca 50 minut, dozlatova
9. Hotové lasagne necháme po vyndání z trouby chvíli odpočinout, pak je nakrájíme na jednotlivé porce a můžeme servírovat.

Poznámka:

Na obrázku jsou lasagne ve vegetariánské variantě, tedy bez masa.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Jídlo u ledu: Jak správně mrazit a co do mrazničky nepatří

Od dob, kdy se potraviny uchovávaly ve vrstvě soli, aby vydržely, už nějaký čas uplynul. Dnes nechybí v žádné domácnosti mraznička, která nám umí vytrhnout trn z paty, když dojdou čerstvé potraviny, zvládne pojmout nával masa ze zabijačky nebo obří várku ovoce ze zahrádky. I mražení potravin ale má svá pravidla. Čím se řídit, aby vám jídlo v mrazničce vydrželo a hlavně chutnalo?

číst dále ...

Trhané vepřové i hovězí maso krok za krokem

Ozvláštněte svou grilovací párty pochoutkou v podobě trhaného masa. Vybírat lze z kousků hovězích i vepřových, vždy ale volte kvalitu. Jen ta dodá vaší gurmánské specialitě tu pravou chuť.

číst dále ...

BRANDNOOZ BOX KVĚTINOVÁ NADÍLKA 2021 – balíček plný novinek

Přišlo jaro a s ním i další Brandnooz box pro rok 2021, který přinesl inspiraci nových chutí a zajímavých produktů k otestování. Nyní se s námi ponořte do nového boxu a pojďme zhodnotit produkty.

číst dále ...

Recepty s regionální potravinou – Rychle, chutně a lokálně – zkuste naše červnové recepty

Co nám přinese červen? Že by ještě aprílové počasí jako v květnu? Těžko soudit. Ale rozhodně si zase můžete začít chystat zástěry a připravit se na pořádnou dávku receptů z lokálních surovin a výrobků. Farmáři ocenění Regionální potravinou si totiž zaslouží, abychom jejich jedinečné produkty znali a zamilovali si je. Vyrábějí je totiž s láskou a touhou poskytnout nám originální chuťový zážitek. Protentokrát jsme je zakomponovali do pečených rajčat, trhacího bochníku se sýrem a česnekem, kuřecích špízů na medu a pivě a maltašek plněných griliášem. Jde o originální, ale přitom lehké pohoštění pro přátele u grilu a piva.

číst dále ...

Celozrnná mouka jako důležitý zdroj vlákniny

Počet lidí, kteří se zajímají o své zdraví, správnou životosprávu a s tím související zdravou výživu se v posledních letech stále zvyšuje. Při výběru potravin proto hledíme nejen na to, jak potravina vypadá a chutná, ale stále častěji nás také zajímá, jaké výživové nebo zdravotní benefity nabízí. Jednou z látek, kterých máme v našich podmínkách výrazně méně než by bylo vhodné, je vláknina. K jejímu doplnění přitom stačí jednoduchý trik – vyměňte bílou mouku za celozrnnou.

číst dále ...

V Česku výrazně vzrostl počet flexitariánů. Lidí, kteří konzumují maso jen příležitostně je už jedna čtvrtina

Češi jsou nadále převážně národem masožravců, masné produkty pravidelně do svého jídelníčku zařazuje celých 69 % populace. Výrazně však vzrůstá počet těch, kteří maso či ryby konzumují pouze příležitostně. Dle dat z aktuálního výzkumu FMCG Gurus pro Českou veganskou společnost je občasných konzumentů masa aktuálně v Česku 25 %. Maso vůbec nekonzumuje 6 % respondentů.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy