REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lasagne s kuřecím masem a divokou brokolicí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

S projektem Zrozeno v EU a ve spolupráci s kuchařem Petrem Cvanem ochutnáme tradiční pokrmy z různých koutů Evropy. Tentokrát se podíváme do prosluněné Itálie. Lasagne s kuřecím masem a divokou brokolicí má název v originále Lasagne al pollo e cime di rappe. Uvařte si lasagne podle tohoto receptu, určitě vám budou moc chutnat.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
cca 11 ksplátů lasagní
1 kgdivoké brokolice (můžeme použít klasickou brokolici nebo také špenát)
0,6 kgkuřecích prsou
50 gmásla
3-4 ksstroužky česneku (při méně aromatických možno více)
1 ksvelká cibule
1 vrchovatá lžícehladké mouky
1 lžíceolivového oleje
3/4 lmléka
0,5 dclbílého vína
1 balenímozzarelly
pepř
sůl

Postup:
  1. Nejprve si nakrájíme kuřecí maso
  2. Na drobné kostičky nakrájíme cibulku, kterou dáme restovat do rozpáleného oleje, cibulku osmažíme dozlatova, zaprášíme moukou a pomalu mícháme, orestovanou mouku zalejeme mlékem, přidáme trochu bílého vína a dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem, stáhneme hrnec z ohně
  3. V pánvi rozpálíme olej, hodíme pár větviček čerstvých bylinek a přidáme lehce osolené a opepřené kuře, opečeme dozlatova
  4. Mezitím si opláchneme ve vodě divokou brokolici, která pro nás není až tak tradiční, ale chutí bych ji přirovnal ke špenátu s nádechem brokolice. Podívejte se na listy, čerstvost poznáme podle jejich vitality.
  5. Na dno pekáče naneseme první vrstvu bešamelu, na něj naklademe první vrstvu čerstvých lasagní, rozložíme kuřecí maso, znovu přelijeme bešamelem a pokračujeme divokou brokolicí, tento postup opakujeme 3krát
  6. Poslední horní vrstvu poklademe bůvolí mozzarellou, která je další typická surovina pro kuchyň této země
  7. Lasagne vložíme do předem předehřáté trouby na 165 °C a pečeme 30 min, po uplynutí této doby jsou lasagne ze shora opečené dozlatova.
Doporučení:

Všechny evropské recepty projektu Zrozeno v EU můžete vidět na TV Mňam od 2. – 9. března 2020 v hlavním vysílacím čase.

Více informací na: www.zrozeno.eu

Recept k článku: Vaříme s projektem Zrozeno v EU

Video recept:

Poznámka:

O projektu „Zrozeno v EU“ – Projekt Zrozeno v EU je informačním a edukačním projektem Agrární komory ČR. Cílem projektu je informovat širokou veřejnost o kvalitě produkce potravin ve státech Evropské unie. Projekt Zrozeno v EU zahrnuje 5 hlavních kategorií potravin: maso a masné výrobky, mléko a mléčné výroby, ovoce a zelenina, oleje a neposlední řadě vína. Komunikační aktivity jsou zaměřeny na české a slovenské spotřebitele. Projekt Zrozeno v EU podpořila finančně ze 70 % Evropská unie.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

3 jednoduché kávové drinky, jež oslní i v domácích podmínkách

Vytvořte si chvilku pro sebe a umíchejte si jeden z nenáročných kávových nápojů, jež vás přenese zpátky do letních dnů anebo zahřeje v průběhu těch zimních.

číst dále ...

Polévky vévodí podzimnímu menu, připravte si je z těch nejlepších surovin

Přišel podzim a s tím, jak stromy shazují listí, my oblékáme čím dál více vrstev. S měnícím se počasím se většinou proměňují i naše chutě. Spíš než osvěžující salát nás lákají vydatnější pokrmy a především něco, co nás pořádně zahřeje. Po návratu z krásné odpolední procházky, při které se ale podzimní sychravé počasí projevilo ve své plné síle, není nic příjemnějšího než talíř plný horké polévky. Surovin na ni je v tomto období dostatek, stačí jen vybrat ty nejlepší a jednoduše z nich vykouzlit ty nejlahodnější podzimní pochoutky.

číst dále ...

Slavte chutně a bez výčitek

Připravte pro své nejbližší nezapomenutelné vánoční či silvestrovské pohoštění s výjimečně kvalitními tatarkami a majonézou Spak Master. Důraz je bez kompromisů kladen na tu nejvyšší kvalitu. Tato kolekce chlazených výrobků je přirozeně bez antioxidantů, škrobu, barviv a přidaných aromat. To se dotýká i vajec, která pocházejí z volných chovů. Využijte opravdu poctivých surovin pro přípravu vašich receptů.

číst dále ...

Ovoce v podzimních měsících? Stačí sáhnout do sáčku

Chutná a voní jako čerstvé, ale je lehčí, křupavější a při kontaktu s vodou, mlékem či jogurtem vypadá téměř jako právě utržené. Řeč je o lyofilizovaném ovoci, které stále častěji nahrazuje klasické sušené ovoce, jak jej známe. Věděli jste, že při tradičním sušení se rozpadají vitamíny A a C? Při lyofilizaci naopak zůstávají tyto látky, nezbytné k udržení tělesného zdraví, zachovány. Vsaďte s nástupem sychravých dní na sáček mrazem sušeného ovoce, ze kterého můžete mlsat jen tak nebo z něj přisypávat do snídaňových misek.

číst dále ...

Vychutnejte si podzim na vlně dýňových zákusků

Podzim je pro přírodu obdobím, kdy se před dlouhou zimou připravuje k odpočinku Ponuré počasí, pro které je typická těžká mlha zahalující zbarvené stromy, projasní dýně, královny podzimu, které se v tento čas sklízí. Barevné tykve rozzáří kuchyni a skvěle poslouží i jako dekorace domova. Dýně si ale zaslouží více pozornosti než jen skrze populární americký svátek Halloween.

číst dále ...

Slupky od ovoce i papírové utěrky. Podívejte se, co všechno patří do kompostu

Nejen péče o zahradu, ale také práce v kuchyni s sebou přináší množství odpadu, kterého se ale lehce zbavíte tím, že ho pomocí kompostování přeměníte na kvalitní hnojivo. Není to žádná věda, většinu práce za vás totiž odvede příroda. Jen si musíte dát pozor, jaký odpad do kompostu dáváte a který tam naopak nepatří.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy