REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lasagne s mletým masem II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z plátů těsta na lasagne a masové směsi smíchané s dalšími ingrediencemi připravený známý italský pokrm.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
500 glasagní (plátky těsta)
400 gdrcených rajčat
400 gmletého masa
100 gnastrouhaného tvrdého sýra
300 mlmléka
100 mlsmetany na šlehání
3 lžícehladké mouky
3 lžíceolivového oleje
1 lžícenasekané čerstvé bazalky
1 lžícemásla
1 lžícevegety
1 ksvelké cibule
špetka drceného pepře
sůl

Postup:

1. Na dvou lžících oleje orestujeme na jemno nakrájenou cibuli
2. K cibuli přidáme mleté maso a za občasného promíchání ho opečeme, zalijeme polovinou rajčat a zvolna dusíme, podle potřeby podléváme vodou
3. Hotovou směs osolíme, dochutíme pepřem a odstavíme ze zdroje tepla
4. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem a za stálého míchání vaříme asi 5 minut
5. Přilijeme smetanu a necháme přejít varem, omáčku ochutíme vegetou, případně solí a dáme vychladnout
6. Lasagne uvaříme dle návodu na obalu
7. Do máslem vymazané zapékací misky vyskládáme pláty lasagní, nalijeme část omáčky, část masové směsi a nakonec opět pláty lasagní, postup opakujeme, vrstvy zakončíme bílou omáčkou, tu ještě posypeme nastrouhaným sýrem
8. Lasagne pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C asi 30 minut
9. Hotové lasagne necháme 5 minut odstát a pak je podáváme s tomatovou omáčkou.

Příprava tomatové omáčky:
Druhou část drcených rajčat krátce podusíme na 1 lžíci oleje, ochutíme pepřem, solí a bazalkou.

Doporučení:

Lasagne se běžně dají koupi, ale domácí jsou mnohem a mnohem chutnější! Recept na těsto najdete zde: Těsto na lasagne.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy