REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lasagne s mletým masem II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z plátů těsta na lasagne a masové směsi smíchané s dalšími ingrediencemi připravený známý italský pokrm.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
500 glasagní (plátky těsta)
400 gdrcených rajčat
400 gmletého masa
100 gnastrouhaného tvrdého sýra
300 mlmléka
100 mlsmetany na šlehání
3 lžícehladké mouky
3 lžíceolivového oleje
1 lžícenasekané čerstvé bazalky
1 lžícemásla
1 lžícevegety
1 ksvelké cibule
špetka drceného pepře
sůl

Postup:

1. Na dvou lžících oleje orestujeme na jemno nakrájenou cibuli
2. K cibuli přidáme mleté maso a za občasného promíchání ho opečeme, zalijeme polovinou rajčat a zvolna dusíme, podle potřeby podléváme vodou
3. Hotovou směs osolíme, dochutíme pepřem a odstavíme ze zdroje tepla
4. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem a za stálého míchání vaříme asi 5 minut
5. Přilijeme smetanu a necháme přejít varem, omáčku ochutíme vegetou, případně solí a dáme vychladnout
6. Lasagne uvaříme dle návodu na obalu
7. Do máslem vymazané zapékací misky vyskládáme pláty lasagní, nalijeme část omáčky, část masové směsi a nakonec opět pláty lasagní, postup opakujeme, vrstvy zakončíme bílou omáčkou, tu ještě posypeme nastrouhaným sýrem
8. Lasagne pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C asi 30 minut
9. Hotové lasagne necháme 5 minut odstát a pak je podáváme s tomatovou omáčkou.

Příprava tomatové omáčky:
Druhou část drcených rajčat krátce podusíme na 1 lžíci oleje, ochutíme pepřem, solí a bazalkou.

Doporučení:

Lasagne se běžně dají koupi, ale domácí jsou mnohem a mnohem chutnější! Recept na těsto najdete zde: Těsto na lasagne.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Jídlo u ledu: Jak správně mrazit a co do mrazničky nepatří

Od dob, kdy se potraviny uchovávaly ve vrstvě soli, aby vydržely, už nějaký čas uplynul. Dnes nechybí v žádné domácnosti mraznička, která nám umí vytrhnout trn z paty, když dojdou čerstvé potraviny, zvládne pojmout nával masa ze zabijačky nebo obří várku ovoce ze zahrádky. I mražení potravin ale má svá pravidla. Čím se řídit, aby vám jídlo v mrazničce vydrželo a hlavně chutnalo?

číst dále ...

Trhané vepřové i hovězí maso krok za krokem

Ozvláštněte svou grilovací párty pochoutkou v podobě trhaného masa. Vybírat lze z kousků hovězích i vepřových, vždy ale volte kvalitu. Jen ta dodá vaší gurmánské specialitě tu pravou chuť.

číst dále ...

BRANDNOOZ BOX KVĚTINOVÁ NADÍLKA 2021 – balíček plný novinek

Přišlo jaro a s ním i další Brandnooz box pro rok 2021, který přinesl inspiraci nových chutí a zajímavých produktů k otestování. Nyní se s námi ponořte do nového boxu a pojďme zhodnotit produkty.

číst dále ...

Recepty s regionální potravinou – Rychle, chutně a lokálně – zkuste naše červnové recepty

Co nám přinese červen? Že by ještě aprílové počasí jako v květnu? Těžko soudit. Ale rozhodně si zase můžete začít chystat zástěry a připravit se na pořádnou dávku receptů z lokálních surovin a výrobků. Farmáři ocenění Regionální potravinou si totiž zaslouží, abychom jejich jedinečné produkty znali a zamilovali si je. Vyrábějí je totiž s láskou a touhou poskytnout nám originální chuťový zážitek. Protentokrát jsme je zakomponovali do pečených rajčat, trhacího bochníku se sýrem a česnekem, kuřecích špízů na medu a pivě a maltašek plněných griliášem. Jde o originální, ale přitom lehké pohoštění pro přátele u grilu a piva.

číst dále ...

Celozrnná mouka jako důležitý zdroj vlákniny

Počet lidí, kteří se zajímají o své zdraví, správnou životosprávu a s tím související zdravou výživu se v posledních letech stále zvyšuje. Při výběru potravin proto hledíme nejen na to, jak potravina vypadá a chutná, ale stále častěji nás také zajímá, jaké výživové nebo zdravotní benefity nabízí. Jednou z látek, kterých máme v našich podmínkách výrazně méně než by bylo vhodné, je vláknina. K jejímu doplnění přitom stačí jednoduchý trik – vyměňte bílou mouku za celozrnnou.

číst dále ...

V Česku výrazně vzrostl počet flexitariánů. Lidí, kteří konzumují maso jen příležitostně je už jedna čtvrtina

Češi jsou nadále převážně národem masožravců, masné produkty pravidelně do svého jídelníčku zařazuje celých 69 % populace. Výrazně však vzrůstá počet těch, kteří maso či ryby konzumují pouze příležitostně. Dle dat z aktuálního výzkumu FMCG Gurus pro Českou veganskou společnost je občasných konzumentů masa aktuálně v Česku 25 %. Maso vůbec nekonzumuje 6 % respondentů.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy