REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lasagne s tuňákem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další z originálních receptů od Rio Mare, tentokráte na lasagne připravené z konzerv tuňáka Rio Mare Leggero, bešamelu, rajčat a dalších dobrot, přesně v italském stylu. Buon Appetito!


Ingredience:
Suroviny na 4 porce:
Lasagne:
1 balenílasagní
150 ghrášku
100 gsýru Parmigiano
4 ks mozzarelly
4 ks vajíčka
2 clolivového oleje
Bešamel:
500 mlmléka
40 ghladké mouky
40 gmásla
špetka muškátového oříšku
bílý pepř
sůl
Sugo:
3 x 60 gtuňáka Rio Mare Leggero
400 grajčat
10 gbazalky
1 ksstroužek česneku
4 clolivového oleje
pepř
sůl
Servírování:
200 ml smetany
50 gsýru Parmigiano
5 gbazalky
2 clolivového oleje

Postup:
  1. Sugo: Rajčátka nakrájíme na malé kostky a dáme do misky. Česnek rozmáčkneme plochou nože a vložíme do rozpálené pánvičky s olivovým olejem. Jakmile bude mít česnek zlatavou barvu, přidáme kostky rajčat a ztlumíme plotýnku na polovinu. Rajčata necháme vařit cca 15 minut. Čím větší rajče, tím silnější slupka. Proto pokud nepoužíváme cherry rajčátka, nařízneme velké rajče tvarem ne příliš hlubokého X a vložíme na pár vteřin do horké vody. Poté radikálně ochladíme a slupka se bude loupat skoro sama. Základ suga je téměř hotový, přidáme tuňáka a necháme společně prohřát.
  2. Bešamel: Ve středně velkém kastrolu rozpustíme na mírném ohni máslo, zasypeme moukou, pečlivě promícháme a necháme asi minutu zatáhnout. Zalejeme mlékem, přidáme koření a za stálého míchání přivedeme k varu. Mícháme, dokud směs nezíská konzistenci omáčky, cca 10-15 minut.
  3. Lasagne: Vajíčka si uvaříme, necháme vychladit a nakrájíme na plátky. Hrášek necháme povolit, sýr Parmigiano nastrouháme a mozzarellu též nakrájíme na plátky.
    Připravíme si středně velký pekáč (cca 30 cm). Lasagne jsou spíš o skládání, než o vaření …tak pojďme na to. První vrstva je vždy bešamel. Bešamelem nejprve pokryjeme dno pekáče, zakryjeme pláty lasagní a ty zakryjeme opět bešamelem. Bešamel zakryjeme sugem, ozdobíme hráškem, vajíčkem a mozzarellou a vše zaprášíme sýrem Parmigiano. Nyní máme hotovou první vrstvu. Pravé italské lasagne mají přesně 4 vrstvy, takže uděláme-li jen 3 nebo 5 tak už to nejsou pravé lasagne. Vrstvení proto ještě 3x zopakujeme. Troubu zahřejeme na 170 stupňů a pečeme cca 45 minut. Po vyndání z trouby necháme lasagne ještě minimálně 10 minut odpočívat, budou se pak mnohem lépe porcovat.
  4. Servírování: V malém hrnečku si zahřejeme smetanu, přidáme Parmigiano a necháme rozpustit. Na talíř nalejeme porci tohoto „fondue“ a doprostřed položíme vykrojenou čtvrtku horkých lasagní. Natrhaná bazalka a pár kapek olivového oleje umocní skvělý gastronomický zážitek. Buon Appetito.
Poznámka:

Zdroj: www.riomare.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Vybíráme gril na zahradu – jaký to bude?

Sluníčko už na nás z oblohy sem tam vykoukne a polechtá nás svými paprsky. Zima brzy skončí, vystřídá jí jaro a my se ani nenadějeme a nastane čas letních párty, zahradních grilovaček, koupání v bazénu a dalších radovánek. Plánujete si letos konečně splnit sen a svůj starý gril vyměnit za nový? Poradíme vám, jak na to!

číst dále ...

Tajemství zrádných dresinků

Léto má většina z nás z pohledu jídelníčku spojené s grilováním a lehkými saláty. Grilované maso a spousta zeleniny jsou symbolem zdravé kuchyně. Přesto konzumaci takových jídel často doprovází nepřítel v podobě neviditelných kalorií, který může ze zdánlivě „neškodného jídla“ udělat kalorickou bombu. Tím skrytým problémem jsou energeticky vydatné zálivky či dresinky.

číst dále ...

Thomas Henry vyhrál prestižní ocenění

Thomas Henry se řadí mezi oblíbené, a hlavně kvalitní toniky a limonády. Díky tomu se skvěle hodí jako doplněk k alkoholickým nápojům a společně tak vytvářejí výjimečné drinky. Nyní byl Thomas Henry oceněn jako vítěz v druhém ročníku soutěže Tonic & Mixer Masters.

číst dále ...

Nebojte se experimentovat a propadněte kouzlu studených polévek!

Léto v plném proudu, venkovní teploty stoupají a s nimi i chuť na nejrůznější osvěžující dobroty. Dejte sbohem předsudkům a nechte se inspirovat trendem posledních let, kterým jsou studené polévky. Můžete si je dopřát v podobě lehkého, ale výživného obědu nebo jednoduché večeře. Vyzkoušejte třeba naše tipy, uvidíte, že si vás tahle pochoutka rychle získá!

číst dále ...

Povinná výbava do letních dnů! Vsaďte na domácí ledové osvěžení

Nedáte během léta dopustit na nejrůznější zmrzliny nebo nanuky, které nejenže skvěle chutnají, ale zároveň dokonale zchladí a osvěží? I když nám obchody nabízejí nepřeberné množství různých druhů i příchutí, domácí přípravě se zkrátka nic nevyrovná. Vyzkoušejte naše tipy a dopřejte si originální dobroty, které si zamilují ve vaší rodině všichni od nejmladších po nejstarší.

číst dále ...

Mangold – ideální zelenina do dietního jídelníčku

Mangold je listová zelenina chutí i vzhledem podobná špenátu. V obchodech se neobjevuje úplně běžně a je to škoda. Je totiž velmi lahodný a plný zdraví. Navíc má intenzivnější chuť než špenát a jeho barevné řapíky se dají využít podobně jako oblíbený chřest. Je nízkokalorický. Pokud hubnete, neměl by ve vašem jídelníčku chybět.

číst dále ...

JACOBS. Dobrá káva potěší vždy… i táty

Proč slavit Den otců? Aby to tátům nebylo líto! Slaví se třetí neděli v červnu a letos vychází na devatenáctého. Pokud už nejste ve věku, kdy budete malovat přáníčko, nebo dárek vyrábět ručně, můžete mu přinést třeba kvalitní kávu, nejlépe vhodnou na espresso, protože to prý pánové pijí nejvíce.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy