REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Letní minestrone

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka z rajčatového pyré, zeleniny, kuřecího vývaru a dalších ingrediencí, servírovaná s opečeným bílým pečivem, případně ozdobená nastrouhaným parmazánem.


Ingredience:
500 gmenších rajčat
200 gzelené cukety
120-150 gtěstovin
2 lžíceolivového oleje
1 lžícerajčatového pyré
4 ksšalotky
3 ksstroužků česneku
1 lkuřecího vývaru
mletý pepř
sůl
čerstvá bazalka a opečené plátky bílého pečiva
nestrouhaný parmazán nebo hoblinky parmazánu na ozdobu

Postup:

1. Ve velkém hrnci rozpálíme olivový olej, přidáme na drobno nasekané šalotky a 5 minut opékáme
2. Pak vmícháme rajčatové pyré, po chvilce spařená, oloupaná, na menší kousky nakrájená rajčata, omytou, na kostičky nakrájenou cuketu a oloupané, na tenké plátky nakrájené stroužky česneku
3. Vše 10 minut opékáme na mírném plameni, pak vlijeme kuřecí vývar, přidáme těstoviny a vaříme 15 minut, aby zelenina změkla a polévku ochutíme solí i mletým pepřem
4. Nakonec vmícháme na jemno nasekanou bazalku, porce polévky můžeme podávat posypané nastrouhaným parmazánem.

Doporučení:

Jako přílohu servírujeme opečené plátky bagety, nebo toustového chleba.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy