Recept ze slunné Itálie na chutnou polévku připravenou z hovězích drštěk.
Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby: | |
500 g | drštěk |
50 g | šunky |
50 g | rajčatového protlaku |
50 g | strouhaného parmazánu |
40 g | slaniny |
2 ks | hřebíčků |
2 ks | cibule |
1 ks | stroužek česneku |
mletý pepř | |
petrželka | |
šalvěj | |
sůl |
Postup:
1. Dobře omyté dršťky zalijeme vodou, přidáme sůl a povaříme asi 15 minut, pak vodu slijeme, nalijeme novou, osolíme, přidáme jednu cibuli se zapíchnutými hřebíčky a vaříme asi 2 hodiny, až dršťky změknou
2. Měkké dršťky vyjmeme a necháme vychladnout
3. Šunku, slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky, přidáme drobně nakrájený česnek, lístky šalvěje, petrželku a osmažíme
4. Do směsi vmícháme dršťky pokrájené na tenké nudličky, rajčatový protlak rozmíchaný ve dvou lžících vody, zalijeme vývarem z drštěk, rozmícháme a vaříme asi půl hodiny
5. Polévku opepříme, sejmeme z plotýnky a před podáváním vmícháme strouhaný sýr.