REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

polévky

Aliotta

Rybí vývar ze dvou nebo více druhů ryb. Recept pochází ze Sicílie.

Buridda

Italská polévka, ale i hlavní pokrm, který se vaří z toho, co moře dá, tedy z různých kousků ryb, mořských plodů apod. s přidáním dalších důležitých surovin. Nejoblíbenější je v Janově a celé Ligurii. Polévka je známá už ze 13. století z dob Janovské republiky. Existuje mnoho variant. Buridda je podobná francouzské bujabéze, ale vaří se podstatně kratší dobu.

Cibulačka z italské Umbrie

Na kolečka nakrájená cibule orestovaná se slaninou, zalitá vývarem, servírovaná s rozklepnutým vajíčkem.

Dubrovnická minestra

Původní italský recept, který zakořenil v oblasti Chorvatska.

Florentinská dršťková polévka

Další polévka z Itálie. Z předvařených dršťěk, zeleniny, vína, hovězího vývaru a koření uvařená chutná hutná polévka.

Italská čočková polévka

Polévka připravená ze základu – zeleniny orestované na slanině, cibuli a česneku, povařená, ochucená podrcenými rajčaty a zvlášť uvařenou čočkou.

Italská polévka

Recept na chutnou polévku připravenou z menší hlávkové kapusty, cibule, sušených hub, rajského protlaku a dalších ingrediencí, s vložkou silnějších polévkových nudlí.

Italská rajská polévka

Recept z Itálie na chutnou sladkokyselou polévku z rajčat a dalších ingrediencí.

Kaštanová polévka

Polévka z upečených a rozmixovaných kaštanů a dalších surovin, servírovaná ozdobená kostičkami opečených rohlíků nebo chleba.

Letní minestrone

Polévka z rajčatového pyré, zeleniny, kuřecího vývaru a dalších ingrediencí, servírovaná s opečeným bílým pečivem, případně ozdobená nastrouhaným parmazánem.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy