REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Focaccia s řepou a feta sýrem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tradiční italský chléb focaccia, který v Itálii najdete opravdu na každému rohu, si můžete velmi snadno připravit i doma. Základní recept vychází z minima ingrediencí, a právě proto se mu v Itálii přezdívá „chléb chudých“. My jsme ale pro vás připravili méně tradiční verzi, recept na focacciu s řepou a feta sýrem.


Ingredience:
Rozpis na 5 kusů:
Suroviny na těsto:
550 gšpaldové hladké mouky
5 lžic olivového oleje
1/2 kskostky droždí
260 mlvlažné vody
špetka soli
Suroviny na focacciu:
100 gsýru feta
1 ksstředně velká řepa
tymián na posypání
olivový olej na potření
Suroviny na zálivku:
2 lžícehustého medu
2 lžíceřepové šťávy

Postup:
  1. Nejprve začněte přípravou těsta. Do mísy od robotu si dejte špaldovou mouku, olivový olej, sůl a rozdrobené droždí. Zapněte robota a nechte hnětat, dokud se nezapracuje všechen olej. Poté začněte postupně přidávat vlažnou vodu a nechte hníst, dokud se těsto nebude krásně odlepovat od kraje. Někdy je zapotřebí dokončit hnětení ručně na lehce posypaném válu. Když je těsto hotové, dejte ho do mísy, přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě hodinu kynout.
  2. Během kynutí si řepu očistěte, oloupejte, nakrájejte na kostičky a dejte vařit. Po uvaření nechte vychladnout.
  3. Dále si připravte zálivku. Do hustého medu přidejte řepovou šťávu a důkladně promíchejte, aby se med se šťávou spojil.
  4. Když je těsto nakynuté, rozdělte si jej na pět kusů. Z každého kusu vytvořte bochánek a z něj pak placku o velikosti většího talířku. Takto připravené placky nechte pod utěrkou ještě asi 15 minut kynout.
  5. Během posledního kynutí si připravte pizza pec nejlépe THE SMART OVEN® PIZZAIOLO. Na pizza peci otočte ovladačem STYLE na položku TENKÁ PIZZA (5. stupeň) a druhým ovladačem nastavte stupeň opečení na druhý stupeň (mezi počáteční a středovou pozicí). Časovač se podsvítí a nastavte na něm dobu pečení sedm minut. Světelná kontrolka připravenosti bude blikat, což znamená, že se trouba zahřívá. Nechte troubu dostatečně předehřát, až světelná kontrolka připravenosti přestane blikat a rozsvítí se. Doba předehřátí trouby může trvat od deseti do dvaceti minut v závislosti na vybraném provozním režimu. Až se pec předehřeje, zazní zvukové upozornění a kontrolka předehřevu bude svítit.
  6. Jakmile jsou placky nakynuté, lehce si posypte hrubou moukou vkládací lopatku na pizzu, položte na ni placku a potřete ji trochou oleje. Vložte a lehce zamáčkněte nakrájenou řepu a posypte nadrobeným sýrem feta. Musíte pracovat rychle, aby se těsto nepřilepilo k lopatce.
  7. Jakmile je focaccia ozdobená a připravená k pečení, otevřete dvířka a vložte lopatku až do zadní části trouby. Nechte, aby konec lopatky spočinul na zadní straně plotny, a focacciu z lopatky jejím náklonem sesuňte na kámen. Zavřete dvířka a stiskněte časovač, který spustí odpočítávání doby přípravy (sedm minut). Jakmile je proces přípravy dokončen, zazní zvukové upozornění a podsvícení časovače se krátce rozbliká a poté zhasne. Za pomoci lopatky vyjměte focacciu z trouby a dejte ji na mřížku.
  8. Na mřížce focacciu zakápněte připravenou zálivkou, posypejte tymiánem a nechte lehce vychladnout. Poté můžete servírovat.
Doporučení:

Recept k článku: Itálie na talíři

Poznámka:

zdroj: www.sagecz.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:



Otevírací doba, nejnovější akční letáky, otevírací doba prodejen, provozoven a institucí z celé České republiky.

Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

Adventní kalendáře pro malé i velké

Každý den nové políčko s překvapením… Adventní kalendáře milují nejen děti, ale i dospělí. A nemusí přitom ukrývat jen sladkosti, kterých máme během roku většinou dost. Přinášíme vám tipy na kalendáře, které potěší mlsné jazýčky, milovníky příběhů i každého, kdo rád relaxuje.

číst dále ...

Ochutnejte Le Tribute: perfektní nealko osvěžení pro každou příležitost

Toužíte po tekutém osvěžení a obyčejná voda už vaši žízeň neuhasí? Vyzkoušejte nápoje značky Le Tribute, předního výrobce prémiových destilátů i limonád. Zaujmou vás jeho novinka Zero Tonic, Olive Lemonade nebo Pink Grapefruit?

číst dále ...

Češi využívají catering nejvíc ve firmách a na svatby, objevují ho ale i pro setkávání s přáteli

Většina Čechů, téměř 65 % zatím nemá zkušenosti s objednáváním cateringu, ale kdyby cateringové služby plánovali využít, tak by to bylo buď na svatbu – téměř 57 % nebo na firemní akci 51 %. Za klíčové parametry pro výběr cateringové společnosti považují nejčastěji kvalitu jídla (63,3 %), s malým odstupem pak následuje cena (61,3 %). Aktuální průzkum společnosti IN CATERING, realizovaný agenturou Ipsos na vzorku 509 respondentů ve věku 18 až 65 let odhalil i to, že občas catering využívá 30 % respondentů a obliba této gastronomické služby postupně roste, a to i na nefiremní akce.

číst dále ...

Strašidelné halloweenské recepty. TOP výběr 16 čarodějnických receptů na Halloween nejen pro děti!

Tradiční jídlo na Halloween je čím dál více oblíbenější i v našich končinách. A není divu, hlavně pro děti lze připravit kouzelné halloweenské recepty například z listového těsta, nachystat strašidelné jednohubky, polévky s pavučinou, ale i další pochutiny vhodné na halloweenské menu. Ovšem i halloweenské párty pro dospělé může nabídnout různé, i netradiční, halloweenské pokrmy. V tomto článku vám nabídneme TOP výběr těch nejlepších halloweenských receptů, které máme uložené v naší databázi receptů internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz.

číst dále ...

Na asijský drink

Restaurace PRU58 láká na jedinečný zážitek, kde se setkává moderní asijská kuchyně s bohatou nabídkou exotických nápojů. Tamní drinky každého přenesou přímo do srdce Asie, kde tradice a inovace jdou ruku v ruce.

číst dále ...

Ovocné šťávy: zdravý návyk nebo výživový prohřešek?

Čerstvé ovocné šťávy a smoothies zažívaly na prahu tohoto milénia nevídaný boom. Proslavili je různé „detoxikační“ programy a diety, smoothie bary i celebrity. Postupem času nadšení z „tekutého ovoce“ trochu opadlo a kvůli obsahu cukru začalo být jejich místo v jídelníčku dokonce zpochybňováno. Jsou tedy ovocné šťávy zdravou volbou, anebo výživovým prohřeškem?

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.