REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Florentinská dršťková polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další polévka z Itálie. Z předvařených dršťěk, zeleniny, vína, hovězího vývaru a koření uvařená chutná hutná polévka.


Ingredience:
500 gpředvařených dršťěk
150 gřapíkatého celeru a mrkve
120 gnastrouhaného parmazánu
1 lžícemásla
1-2 lžíceoleje
1 plechovkanakládaných oloupaných rajčat
250 mlbílého vína
2 ksmenší stroužky česneku
2 kscibule
1 ksbobkového listu
hovězí vývar
hřebíčky
voda
sůl

Postup:

1. Dobře omyté dršťky zalijeme vodou, přidáme sůl a povaříme asi 15 minut, pak vodu slijeme, nalijeme novou, osolíme, přidáme jednu cibuli se zapíchnutými hřebíčky a vaříme asi 2 hodiny, až dršťky změknou 2. Měkké, důkladně okapané dršťky nakrájíme na tenké proužky, pak je ještě propláchneme pod studenou vodou a necháme důkladně oschnout
3. Očištěnou zeleninu, tedy řapíkatý celer a mrkev nakrájíme na drobno
4. Lehce osmahneme oloupané stroužky česneku a bobkový list v hrnci s trochou oleje a máslem, přidáme zeleninu a po několika minutách i dršťky, zamícháme a veškerou tekutinu necháme zredukovat
5. Odstraníme česnek, přilijeme víno ​​a opět vaříme tak dlouho, až se tentokrát víno úplně odpaří 6. V této fázi přidáme do hrnce oloupaná rajčata bez nálevu, osolíme, okořeníme pepřem a necháme dršťkovou polévku vařit dalších 30-45 minut, občas vše promícháme a dle potřeby doléváme teplým vývarem.
7. Ke konci do polévky nasypeme nastrouhaný parmazán, ještě 5 minut povaříme a pak nejlépe ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy