REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dubrovnická minestra

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Původní italský recept, který zakořenil v oblasti Chorvatska.


Ingredience:
300 guzeného vepřového masa
250 gbrambor
150 guzeného jehněčího
100 gslaniny
100 gcukety
100 gfazolových lusků
60 gbaby karotek (z plechovky)
5 ksstroužků česneku
2 kssnítků petrželky
1 ksvepřové klobásy s paprikou
1 lvody
2 lžíceolivového oleje
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Oloupané brambory i cuketu nakrájíme na kostičky a omytým fazolovým luskům odřízneme konce
2. Maso nakrájíme na kousky a ve vodě uvaříme doměkka, pak vyndáme a do vývaru nasypeme nakrájené brambory, cuketu, fazolové lusky a vaříme dalších 15 minut
3. Na drobno nasekanou petrželku a oloupané, utřené stroužky česneku promícháme s olivovým olejem a spolu s kostičkami slaniny, na kolečka nakrájenou klobásou, karotkou a uvařeným masem přidáme do polévky
4. Podle chuti dosolíme, společně vše vaříme ještě 10 minut a pak podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy