REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cibulačka z italské Umbrie

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na kolečka nakrájená cibule orestovaná se slaninou, zalitá vývarem, servírovaná s rozklepnutým vajíčkem.


Ingredience:
700 gcibule
120 gslaniny
3 lžíceolivového oleje
1 lžícemásla
2 lžičkykrupicového cukru
1,5 lkuřecího nebo zeleninového vývaru
1 ksvejce
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Slaninu nakrájenou na širší nudličky necháme nasucho vyškvařit na středním plameni ve velkém hrnci, když začne uvolňovat tuk přidáme olivový olej i máslo a krátce promícháme
2. Přidáme všechnu oloupanou na kolečka nakrájenou cibuli, krupicový cukr a za stálého míchání smažíme 20 minut dozlatova
3. Pak přilijeme vývar, podle chuti osolíme, opepříme, snížíme teplotu a pod pokličkou vaříme 30 minut, pokud se zdá, že je polévka příliš hustá, dolijeme vývar
4. Těsně před podáváním rozklepneme do polévky vajíčko a servírujeme se sýrovými krutony.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy