REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Italská čočková polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka připravená ze základu – zeleniny orestované na slanině, cibuli a česneku, povařená, ochucená podrcenými rajčaty a zvlášť uvařenou čočkou.


Ingredience:
2 hrstičočky
100 gslaniny
3 ksstroužky česneku
2 kssnítky tymiánu
2 ksbobkové listy
1 kskousek celeru
1 ksmrkev
1 kscibule
1 konzervadrcených rajčat
voda
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Nejlépe den máčenou čočku uvaříme doměkka zvlášť ve vodě s bobkovým listem a tymiánem
2. Mezitím v hrnci orestujeme na kostičky nakrájenou slaninu s cibulí, ke konci restování přidáme 2 nasekané stroužky česneku, pokud pustí slanina málo tuku, přilijeme trochu oleje
3. Do tohoto základu vložíme nahrubo nastrouhanou mrkev s celerem a ještě cca 5 minut restujeme
4. Vlijeme drcená rajčata, osolíme, opepříme a přilijeme cca 250 ml vody, vaříme asi 15 minut a pak do polévky přidáme uvařenou čočku
5. Prohřejeme a rozdrtíme do ní poslední stroužek česneku, dochutíme solí a můžeme i malou špetkou cukru
6. Polévku podáváme posypanou nastrouhaným parmazánem.

Poznámka:

Recept je z knihy Recepty z farmářských trhů od Hany Michopulu. Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy