REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Italská rajská polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept z Itálie na chutnou sladkokyselou polévku z rajčat a dalších ingrediencí.


Ingredience:
1 lvody
2-4 lžícerajčatového protlaku
150 gvařených nudlí nebo jiných těstovin
5 kskuliček celého pepře
3 kskuliček nového koření
1 ksbobkového listu
1 ksskořice
1 ksmenší cibule
ocet
cukr
sůl
Na jíšku:
2 lžícehladké mouky
2 lžícemásla
čerstvá bazalka na ozdobu

Postup:

1. Do vody dáme vařit rajčatový protlak, cibuli překrojenou na dvě půlky a koření
2. Vaříme asi 25 minut
3. Připravíme si jíšku tak, že na rozehřátém másle orestujeme, za stálého míchání, hladkou mouku
4. Polévku zahustíme jíškou, provaříme, dochutíme solí, cukrem, popřípadě octem
5. Přecedíme a vložíme uvařené nudle, zdobíme bazalkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy