REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Italská polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na chutnou polévku připravenou z menší hlávkové kapusty, cibule, sušených hub, rajského protlaku a dalších ingrediencí, s vložkou silnějších polévkových nudlí.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
1 ksmenší hlávky kapusty
1 ksvětší cibule
2 lžícerajského protlaku
2 lžícestrouhaného sýra
1 lžícesušených hub
1 lžíceoleje
sladká mletá paprika
silnější polévkové nudle
voda
sůl

Postup:

1. Houby necháme chvíli namočené ve studené vodě, pak je vyjmeme, necháme okapat, pak je nasekáme nadrobno
2. Na oleji zpěníme dorůžova na jemno pokrájenou cibuli, přidáme na nudličky nakrájenou kapustu, podlijeme trochou horké vody a nakonec vmícháme připravené houby
3. Chvíli vše podusíme, přilijeme vodu z hub, asi 15 minut povaříme, pak přidáme nudle a vše dovaříme doměkka
4. Polévku dochutíme rajským protlakem, okořeníme sladkou mletou paprikou a vmícháme nastrouhaný sýr, dále již nevaříme.

Doporučení:

Tuto polévku podáváme s plátky bílé veky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy