Čirý kuřecí vývar zahuštěný vejcem rozšlehaným se sýrem a krupicí. Recept z italské kuchyně. Součástí receptu je i link na kvalitní kuřecí vývar.
Ingredience:
1, 2 l | dopředu uvařeného kuřecího vývaru |
2 ks | vejce |
2 lžíce | nastrouhaného parmazánu |
1 lžíce | krupice |
petrželka | |
podle chuti uvařené kuřecí maso |
Postup:
- Vejce rozšleháme se sýrem a krupicí v jemnou kaši, přidáme několik lžic vývaru a důkladně rozmícháme.
- Do vroucího vývaru pomalu lijeme směs a šleháme vidličkou 2-3 minuty, aby směs utvořila malé vločky, polévku ještě povaříme 2 minuty.
- Polévku na talíři posypeme nasekanou petrželkou a můžeme i přidat uvařené maso z vývaru, nemusí však být, polévka je i bez masa velmi chutná.
Recept na základní recept na kuřecí vývar: Kuřecí vývar – základní recept
Poznámka:Text i foto: D.M.