REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Milánská minestrone

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Přesnídávková polévka se zeleninou.


Ingredience:
Recept na 4 porce:
1 lvývaru (vody)
150 gzelí
150 goloupaných brambor
100 gtykviček
80 grýže
80 gbílých fazolí
40 gneuzené slaniny
20 gmásla
2 ksrajčat
1 ksmalé cibule
1 ksmrkve
3 ksřapíky celeru (nebo kousek bulvy celeru)
2 kslístky šalvěje
strouhaný parmazán
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Přebrané, propláchnuté fazole namočíme do studené vody a necháme nabobtnat
2. Po 3 hodinách je uvaříme do měkka v téže vodě, v níž byly namočené
3. Slaninu a cibuli nakrájíme na malé kostičky, petrželku a šalvěj nadrobno nasekáme, celer a zelí nakrájíme na nudličky, mrkev, brambory a tykvičky na kostičky, rajčata spaříme ve vařící vodě, oloupeme je a nadrobno nakrájíme
4. Nakrájenou slaninu roztavíme, přidáme změklé máslo, cibuli, celer, mrkev a vše podusíme
5. Potom k zelenině vmícháme měkké fazole, brambory, tykvičky, zalijeme vývarem a krátce podusíme
6. Pak přidáme rajčata, rýži, sůl, koření a vaříme doměkka
7. Před podáváním vmícháme do polévky 2 lžíce strouhaného sýra.

Doporučení:

Příloha: K polévce podáváme ještě strouhaný sýr v misce.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy