REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Minestrone

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na italskou polévku připravenou z rajčat, brambor, fazolek a mnoha dalších ingrediencí.


Ingredience:
3 ksbrambor
3 ksrajčat
2 ksmrkve
2 ksstonků řapíkatého celeru
2 ksstroužků česneku
1 kscibule
3/4 lzeleninového vývaru z kostky
1 hrstzelených fazolek
1-2 hrstitěstovin
3 lžíceolivového oleje
1 lžícenasekané petrželky
nastrouhaný parmazán
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Na rozehřátém oleji lehce zpěníme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli a oloupané rozdrcené stroužky česneku
2. Když je cibule měkká a mírně zezlátne, přidáme oloupané na menší kostky nakrájené brambory, očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev, na menší kousky nakrájené celerové řapíky a smažíme další 2 minuty tak, aby se zelenina pokryla olejem
3. Pak přidáme spařená, oloupaná, na menší kousky nakrájená rajčata, zelené fazolky, zalijeme horkým vývarem, osolíme, opepříme, promícháme a zvolna vaříme pod pokličkou na mírném plameni skoro doměkka
4. Nakonec přidáme těstoviny, na drobno nasekanou petrželku a dovaříme.

Doporučení:

Podáváme s nastrouhaným parmazánem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy