Recept na italskou polévku připravenou z rajčat, brambor, fazolek a mnoha dalších ingrediencí.
Ingredience:
3 ks | brambor |
3 ks | rajčat |
2 ks | mrkve |
2 ks | stonků řapíkatého celeru |
2 ks | stroužků česneku |
1 ks | cibule |
3/4 l | zeleninového vývaru z kostky |
1 hrst | zelených fazolek |
1-2 hrsti | těstovin |
3 lžíce | olivového oleje |
1 lžíce | nasekané petrželky |
nastrouhaný parmazán | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Na rozehřátém oleji lehce zpěníme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli a oloupané rozdrcené stroužky česneku
2. Když je cibule měkká a mírně zezlátne, přidáme oloupané na menší kostky nakrájené brambory, očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev, na menší kousky nakrájené celerové řapíky a smažíme další 2 minuty tak, aby se zelenina pokryla olejem
3. Pak přidáme spařená, oloupaná, na menší kousky nakrájená rajčata, zelené fazolky, zalijeme horkým vývarem, osolíme, opepříme, promícháme a zvolna vaříme pod pokličkou na mírném plameni skoro doměkka
4. Nakonec přidáme těstoviny, na drobno nasekanou petrželku a dovaříme.
Podáváme s nastrouhaným parmazánem.