Podušené porce kuřete spolu s rajčaty, cibulí, paprikami a olivami.
Ingredience:
1 ks | kuřete o váze asi 1,2 kg |
1 ks | velké cibule |
1 ks | masité papriky |
2 ks | větší stroužky česneku |
1 plechovka | sterilovaných rajčat |
1 hrst | nasekaného oregána |
1 hrst | černých, nebo i zelených oliv |
4 lžíce | olivového oleje |
2 lžičky | cukru |
2 dcl | kuřecího vývaru |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Kuře naporcujeme na osminky, krátce je zprudka orestujeme na olivovém oleji, pak maso vyndáme a uchováme v teple
2. Do výpeku přidáme nakrájenou cibuli, kterou necháme zesklovatět, nasekaný česnek a konzervovaná rajčata i s nálevem
3. Přilijeme kuřecí vývar, pokrm dochutíme cukrem a nasekaným oreganem
4. Kuřecí maso osolíme, opepříme a přidáme do vzniklé omáčky společně s paprikou zbavenou jadřince a nakrájenou na nudličky, olivami 5. Dusíme v troubě vyhřáté na 200 °C tak 30-40 minut
6. Omáčku nepasírujeme a ani nezahušťujeme, cacciatore podáváme s rýží nebo těstovinami.