REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí cacciatore

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podušené porce kuřete spolu s rajčaty, cibulí, paprikami a olivami.


Ingredience:
1 kskuřete o váze asi 1,2 kg
1 ksvelké cibule
1 ksmasité papriky
2 ksvětší stroužky česneku
1 plechovkasterilovaných rajčat
1 hrstnasekaného oregána
1 hrstčerných, nebo i zelených oliv
4 lžíceolivového oleje
2 lžičkycukru
2 dclkuřecího vývaru
pepř
sůl

Postup:

1. Kuře naporcujeme na osminky, krátce je zprudka orestujeme na olivovém oleji, pak maso vyndáme a uchováme v teple
2. Do výpeku přidáme nakrájenou cibuli, kterou necháme zesklovatět, nasekaný česnek a konzervovaná rajčata i s nálevem
3. Přilijeme kuřecí vývar, pokrm dochutíme cukrem a nasekaným oreganem
4. Kuřecí maso osolíme, opepříme a přidáme do vzniklé omáčky společně s paprikou zbavenou jadřince a nakrájenou na nudličky, olivami 5. Dusíme v troubě vyhřáté na 200 °C tak 30-40 minut
6. Omáčku nepasírujeme a ani nezahušťujeme, cacciatore podáváme s rýží nebo těstovinami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy