Naporcované kuře, zprudka opečené na ochuceném oleji spolu se šalvějí, podušené spolu s oloupanými rajčaty podlité bílým vínem.
Ingredience:
1 ks | kuřete |
4 ks | oloupaná čertvá, nebo i konzervovaná rajčata |
2 dcl | bílého vína |
1 hrst | lístků šalvěje |
česnek | |
pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Kuře naporcujeme na menší kousky, maso osolíme a opepříme
2. Na oleji krátce osmahneme česnek, jen chvíli, aby nezhořkl, přidáme nasekanou šalvěj, vložíme kousky kuřete, ty opečeme ze všech stran
3. Přidáme oloupaná rajčata, bílé víno a dusíme do měkka
4. Pokrm osolíme a okořeníme pepřem, podáváme s bramborem.
Čerstvá rajčata v horní části nařízneme do kříže a spaříme horkou vodou, pak je ihned přendáme do ledové vody (s ledem), půjdou tak pěkně oloupat. Pokud použijeme konzervovaná rajčata, přidáme je do hrnce i s nálevem.
Poznámka:Recept nám poslal Dalibor Marounek