REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře toskánské

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Naporcované kuře, zprudka opečené na ochuceném oleji spolu se šalvějí, podušené spolu s oloupanými rajčaty podlité bílým vínem.


Ingredience:
1 kskuřete
4 ksoloupaná čertvá, nebo i konzervovaná rajčata
2 dclbílého vína
1 hrstlístků šalvěje
česnek
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Kuře naporcujeme na menší kousky, maso osolíme a opepříme
2. Na oleji krátce osmahneme česnek, jen chvíli, aby nezhořkl, přidáme nasekanou šalvěj, vložíme kousky kuřete, ty opečeme ze všech stran
3. Přidáme oloupaná rajčata, bílé víno a dusíme do měkka
4. Pokrm osolíme a okořeníme pepřem, podáváme s bramborem.

Doporučení:

Čerstvá rajčata v horní části nařízneme do kříže a spaříme horkou vodou, pak je ihned přendáme do ledové vody (s ledem), půjdou tak pěkně oloupat. Pokud použijeme konzervovaná rajčata, přidáme je do hrnce i s nálevem.

Poznámka:

Recept nám poslal Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy