REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře pod cihlou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pollo al Mattone neboli kuře pod cihlou je starý recept z Itálie.


Ingredience:
1 kskuřete v celku
1 lžičkačerstvě namletého pepře
1 lžičkahrubozrnné soli
olivový olej
cihla zabalená do alobalu

Postup:

1. Kuře opláchneme a částečně vykostíme, odstraníme hlavně páteř, maso však musí zůstat v celku tzv. na motýlka
2. Po obou stranách nasolíme a ochutíme pepřem 3. Mřížky očištěného grilu namastíme olejem, uhlíky rozpálíme na cca 250 °C
4. Kuře položíme na gril a zatížíme cihlou zabalenou do alobalu, počkáme, až se maso zatáhne a samo se pustí mřížky, poté kuře každých deset minut obrátíme
5. Kuřecí maso pod cihlou grilujeme zhruba 45 minut
6. Hotové ugrilované maso sundáme z ohně, zakápneme olivovým olejem a necháme chvíli odpočinout, pak kuře naporcujeme a můžeme servírovat.

Poznámka:

Tato grilovací technika pochází ze starověké etruské kuchyně, zaručuje rovnoměrné propečení masa. Můžeme ji využít i na přípravu steaků nebo zeleniny.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy