REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře po myslivecku II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuřecí stehna a křídla pečená spolu s rajčaty v marinádě z vína a dalších ingrediencí.


Ingredience:
2 kgkuřecích stehen a křídel
400 x 2plechovek krájených rajčat
6 ksfiletů z ančoviček
2 ksstroužků česneku
1 hrstvypeckovaných černých oliv
olivový olej
mletý pepř
hladká mouka
sůl
Na marinádu:
0.5 lvína chianti
8 ksbobkového listu
2 kssnítků rozmarýnu
1 ksstroužků česneku

Postup:

1. Očištěná kuřecí stehna i křídla opláchneme, osušíme, ze všech stran osolíme a opepříme
2. Do mísy dáme bobkové listy, větvičky tymiánu, oloupaný, utřený stroužek česneku, přilijeme víno, promícháme, přidáme kuřecí stehna i křídla a necháme přes noc marinovat
3. Maso vyndáme z marinády, osušíme, obalíme v hladké mouce, na rozehřátém oleji postupně opečeme, aby se maso zatáhlo i jemně zhnědlo, vyndáme z hrnce a necháme stranou
4. Do hrnce přidáme trochu oleje, opečeme na něm oloupané, na plátky nakrájené stroužky česneku, přidáme ančovičky, černé olivy, rajčata (velké kusy podrtíme vařečkou) a nakonec do hrnce vrátíme kuřecí maso a zalijeme marinádou
5. Přivedeme k varu, přiklopíme a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 90 minut doměkka
6. Podle potřeby omáčku dochutíme solí, pepřem, vyndáme bobkové listy i tymián a servírujeme s čerstvou bagetou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy