REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lilkové závitky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečené závitky z lilku naplněné špenátovou směsí, servírované přelité omáčkou a posypané strouhaným sýrem.


Ingredience:
2 kslilků
1 kssklenice omáčky na těstoviny s česnekem
500 gčerstvého špenátu + horká voda
250 gměkkého tvarohu
4 lžícestrouhaného parmazánu
4 lžícestrouhanky
2 lžíceolivového oleje
špetka muškátového oříšku
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Lilky omyjeme, podélně nakrájíme na plátky, potřeme z obou stran olivovým olejem, rozložíme na plech vyloženým pečicím papírem, vložíme do vyhřáté trouby na 220 °C a pečeme doměkka (asi 20 minut), v průběhu pečení pak jednou obrátíme
2. Mezitím špenát spaříme vroucí vodou, aby zavadl, vyždímáme, dáme do mísy, přidáme měkký tvaroh, špetku muškátového oříšku, osolíme, opepříme a dobře promícháme
3. Ke konci každého mírně zchladlého plátku lilku dáme část špenátové směsi, zarolujeme, přendáme do zapékací mísy, přelijeme omáčkou, zasypeme strouhankou a na jemnou strouhaným sýrem a v troubě při 180 °C pečeme 20-25 minut.

Doporučení:

Podáváme s čerstvým bílým chlebem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy