Chleba plněný mozzarellou, obalený v mléce, mouce a vejci, smažený dozlatova.
Ingredience:
250 g | mozzarelly |
150 ml | plnotučného mléka |
2 lžíce | vrchovaté hladké mouky |
8 ks | plátků bílého toustového chleba |
1 ks | vejce |
mletý pepř | |
olivový olej | |
sůl |
Postup:
1. Mezi dva plátky chleba bez kůrky vložíme na proužky nakrájenou mozzarellu (volný ponecháme jen malý okraj), hodně stiskneme, aby se okraje pokud možno spojily
2. Mléko vlijeme do hlubšího talíře, mouku nasypeme do druhého talíře a vejce rozšlehané se solí a pepřem do třetího talíře
3. Sendvič krátce namočíme v mléce, důkladně obalíme v hladké mouce a nakonec namočíme ve vejci, pak smažíme ve větším množství rozehřátého oleje dozlatova.
Podáváme s chilli nebo i jinou omáčkou, ale můžeme podávat i s lehkým salátem.