REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

ostatní

Balsamiková redukce

Tato redukce z balsamicového octa a cukru slouží k dochucení mnoha nejen italských pokrmů. Zde předkládáme dvě možnosti, jak si ji připravit.

Bazalkové pesto III.

Bazalkové pesto je doslova italským pokladem, jehož základem je čerstvá bazalka, oříšky, parmazán, česnek a olivový olej.

Bresaola

Italská pochoutka z Lombardie, jedná se o sušené hovězí maso, které je stejně jako parmská šunka, trvanlivé 2-3 měsíce, maso má krásně tmavě červenou barvu a příjemnou kořeněnou vůni. Recept je převzat a upraven na 2 kg masa z kuchařky Franca Taraschio – Leaves from Walnut free. Máte-li trpělivost a rádi experimentujete, můžete si braseolu vyrobit sami doma.

Cibuláda

Marmeláda z cibule má sladko-kyselo-pikantní chuť, která osloví většinu strávníků. Využívá se například na obložení baget, vhodné je také jako příloha ke studenému masu nebo k sýrům. Skvělá je i v polévkách, nebo pod dušené či pečené maso.

Cizrnový dip

Dip s výraznou chutí a vůní po použitých surovinách, vhodný k opečeným vekám, libanonskému chlebu nebo silným slaných tyčinkám.

Domácí mortadela

Jemný italský salám kulovitého tvaru. Jedná se o jeden z největších salámů v průměru. Přísady se mění podle druhu nebo místa výroby, ale obvykle obsahují vepřové maso, česnek a koření. Podle tohoto receptu si můžete tuto italskou delikatesu připravit doma.

Focaccia al formaggio

Kynuté těsto smíchané se směsí z vajec, na kostičky nakrájeného sýra, strouhaného parmazánu a olivového oleje, upečené dozlatova.

Focaccia se šalvějí

Italský chleba z bílé mouky s dolíčky na horní straně a výraznou chutí po česneku a šalvěji.

Chlebová drobenka ochucená

Drobenka vhodná na dochucení těstovinových pokrmů, zapékaných slaných nádivek … jídlu dodá vůni a křupavost.

Italská tvarohová pomazánka

Tvaroh ušlehaný s mlékem, promíchaný s nastrouhanou cibulí, ušlehanou šlehačkou a kečupem.

Italské kynuté placky

Kynuté těsto plněné strouhaným sýrem a nakrájenými olivami, upečené v troubě dozlatova.

Jogurtové sušenky II.

Recept na tyto jogurtové sušenky pochází z italské kuchařky. Jde o vánoční cukroví, které se ale peče v drobných obměnách po celý rok a podává jako čajové cukroví.

Kuřecí stromboli

Pokrm dostal pojmenování podle italské sopky, protože náplň z uzené mozzarelly během pečení vytéká na povrch podobně jako láva. Jedná se o kynuté těsto naplněné mozzarellou, orestovanými kuřecími kousky, česnekem a bazalkou, zavinuté do rolády, posypané solí a rozmarýnem, v troubě upečené.

Lilkové závitky

Pečené závitky z lilku naplněné špenátovou směsí, servírované přelité omáčkou a posypané strouhaným sýrem.

Mozzarella v balíčku

Chleba plněný mozzarellou, obalený v mléce, mouce a vejci, smažený dozlatova.

Olivové pesto

Pomocí tyčového mixéru připravená hmota, vhodná na chleby jako pomazánka nebo servírovaná k těstovinám jako studená pasta.

Olivovo-rozmarýnová focaccia

Italský chleba z kynutého těsta s olivami a rozmarýnem, upečený v troubě dozlatova.

Pangritata

Pangritata neboli “Levný parmazán” je vlastně nám známá drobenka na koláče, která se však používá i na slané pokrmy. K těstovinám, k zapékané zelenině …

Passata

Podušený protlak z rozmixovaných (dříve prolisovaných) nedozrálých rajčat a dalších ingrediencí, skvělý na pizzu, k masu, či těstovinám.

Polpette s mozzarellou

Italský recept na smažené sýrové kuličky vhodné například jako chuťovka k dobrému vínu či pivu. Servírují se nejlépe horké!

Přejít na stranu:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.