REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Olivovo-rozmarýnová focaccia

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Italský chleba z kynutého těsta s olivami a rozmarýnem, upečený v troubě dozlatova.


Ingredience:
Na těsto:
390 ghladké mouky
7 ginstantního droždí
300 mlvlažné vody
2 lžičkysoli
1 lžíceolivového oleje
Na dohotovení:
1/2 ksplechovky černých oliv bez pecek
pár snítek čerstvého rozmarýnu
hrubší mořská sůl
olivový olej na potření

Postup:

1. Do mísy prosijeme hladkou mouku, přidáme sůl, instantní droždí, promícháme a uprostřed uděláme důlek
2. Do důlku nalijeme vlažnou vodu a olivový olej, promícháme a potom vypracujeme pružné těsto, které vložíme do větší olejem vymazané mísy, zakryjeme potravinářskou fólií a necháme na teplém místě 1 hodinu kynout
4. Pak vykynuté těsto rukama roztlačíme do většího kola, v pravidelných rozestupech do něho zapícháme černé olivy a snítky rozmarýnu, potřeme olivovým olejem, posypeme solí, dáme na plech vyložený pečicím papírem a při 200 °C pečeme 35 minut dozlatova.

Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy