REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pangritata

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pangritata neboli „Levný parmazán“ je vlastně nám známá drobenka na koláče, která se však používá i na slané pokrmy. K těstovinám, k zapékané zelenině …


Ingredience:
200 gčerstvé strouhanky
1 ksvětší stroužek česneku
8 lžicolivového oleje
3 lžícečerstvého nebo lžíce sušeného tymiánu
mletý černý pepř
sůl

Postup:

1. Den staré bílé pečivo bez kůrky rozmixujeme nahrubo
2. Na hlubší pánvi rozpálíme olej, na něm oresujeme na plátky nakrájený česnek a natrhaný čerstvý tymián
3. Nakonec přidáme strouhanku a smažíme cca 2 minuty, až strouhanka zezlátne
4. Směs osolíme a okořeníme pepřem a nejlépe mělkou lžící s dírkami ji přendáme na ubrousek, aby z hmoty odkapal olej.

Doporučení:

Pagritatu používáme například na posypání těstovin, kterým dodá vůni a křupavost.

Poznámka:

Čerstvá strouhanka je nejlepší z bílého nebo toastového chleba zbaveného kůrky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy